Cum scapi de petele de vopseaua de ouă de pe mâini – Exfoliere cu zahăr

După ce ai finalizat toate pregătirile de Paşte, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să-ţi faci o exfoliere uşoară cu câteva linguriţe de zahăr brun amestecat cu zeama de la o lămâie. Se pun în palmă şi se freacă mâinile între ele timp de 2-3 minute. Apoi te clăteşti bine cu apă călduţă. Zahărul va îndepărta celulele moarte, lăsând pielea moale şi fină, iar lămâia albeşte.

Hidratare cu miere

În a doua etapă, mâinile trebuie hidratate. Două alegeri excelente sunt mierea şi uleiul de măsline sau de migdale. De asemenea, poţi face un amestec din două linguriţe de miere încălzită cu puţin lapte şi vitamina E. Ca tratament de seară, pentru hrănirea în profunzime a mâinilor, foloseşte ulei de măsline sau unt de shea, după care le înveleşti în folie de plastic alimentară şi în mănuşi de bumbac, pe care le ţii toată noaptea. Această metodă are eficacitate şi la picioare. Dacă preferi cremele din comerţ, alege-le pe cele cu arnică şi unt de shea sau orice cremă de mâini în care adaugi câteva picături de vitamina A. Iar în cazul în care te-ai „pricopsit” pe piele cu diverse pete de la vopseaua de ouă, combină o linguriţă de glicerină cu una de apă oxigenată şi suc de la o jumătate de lămâie. Aplici amestecul pe dischete de bumbac şi ştergi zonele cu probleme.

 

UNGHII CURATE ŞI REZISTENTE

Pentru tratamentul unghiilor, pregăteşte un amestec din câteva linguri de suc de roşii cu o linguriţă de glicerină sau ulei de măsline. Poţi încerca şi 50 g tărâţe de grâu cu un gălbenuş de ou şi puţin ulei pentru netezirea unghiilor. Le albeşti cu suc natural de lămâie, iar dacă le pileşti, nu alege ustensile ca pile de metal, ci doar cele abrazive cartonate, deoarece sunt mai puţin agresive şi astfel eviţi exfolierea.

Dacă nu vrei să vopsești ouăle cu vopsea care conține chimicale, încearcă metoda tradițională!