De ce apar iritațiile după epilare?

Iritațiile apar din cauza firelor crescute sub piele, cu care probabil nu te-ai confruntat doar o singură dată. Este vorba despre foliculită, care apare când firul de păr nu mai poate penetra ultimul strat al pielii, iar sebumul împreună cu bacteriile infectează foliculul. Este inestetic, supărător și chiar punctul de plecare pentru o afecțiune mai gravă. Nicoleta Ion, trainer Rica, îți oferă câteva sfaturi pentru a preveni foliculita după ce te epilezi cu ceară.

Cum previi apariția foliculitei după ce te epilezi cu ceară?

  1. Exfoliază-ți pielea periodic pentru a îndepărta stratul de celule moarte și a ajuta firele să iasă la suprafață!
  2. Hidratare. O piele deshidratată are porii mici, închistați și firele de păr nu au putere să penetreze, pe când o piele hidratată are porii elastici și firul de păr poate ieși la suprafață mult mai uș
  3. Epilează-te cu o ceară adecvată tipului tău de piele.

Cum scapi de iritațiile după epilare?

Ce trebuie să faci înainte de epilarea cu ceară

  1. Cu o zi – două înainte, fă o exfoliere pentru a înlătura celulele moarte! Această procedură va ajuta eventualele fire crescute sub piele sa iasă la suprafață.
  2. Înainte de epilare, e recomandat să faci un duș, pentru a ajuta porii să se deschidă, iar firele să fie smulse mai ușor.
  3. Două ore după epilare nu este indicat să te speli, pentru a nu redeschide porii și a prelungi o eventuală iritație!
  4. În ziua epilării nu trebuie să folosești cremă de corp (pe zonele epilate, evident).

Citește și – Ce exfoliant de corp trebuie să folosești, în funcție de tipul tău de piele

Remedii pentru iritațiile după epilare

Dezinfectează și protejează zona! Nu atinge cu mâna, ci folosește un tifon cu o loțiune antiseptică!

Pune câteva cuburi de gheață pe zona afectată (într-un tifon, nu direct pe piele) și ține-le câteva minute. Vor reduce inflamația și înroșirea pielii.

Aplică gel de aloe vera pe zona iritată! Aloe vera este un tratament cunoscut pentru arsuri, iritații ale pielii sau inflamații.

Dacă ai bubițe roșii, cu aspect de acnee, nu le atinge, încercând să le scoți. Îți vor apărea mult mai multe, iar zona se va vindeca mult mai greu.

Aplică pe zona iritată câteva picături de ulei de arbore de ceai (se găsește în magazinele cu produse naturiste). Acesta este un astringent natural, care poate ajuta la calmarea zonei afectate.

Un alt remediu foarte bun este hamamelis, un produs astringent care face minuni în cazul iritațiilor după epilare. Îl găsești tot în magazinele cu produse naturiste.

Citește și – Părul facial – cum îl elimini eficient și fără durere. Cele mai bune metode