Cum scapi de celulită cât mai rapid având în vedere că zilele de plajă au sosit și vrei să îmbraci cel mai cool costum de baie?

Medicul estetician Adina Alberts, sotia lui Viorel Catarama, a declarat pentru Libertatea câteva reguli la care pot apela toate femeile care au celulită.

Crema anticelulită pe care o poți face acasă – rezultatele sunt vizibile după 7 zile

Cum scapi de celulită… acasă

(vedete invadate de celulită – vezi galeria foto)

scarlett-johansson-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

 

Pentru a începe lupta împotriva combaterii celulitei ai nevoie de câteva ingrediente precum

– o cutie de cremă de corp cu efect termoactiv ( care, la aplicare, încălzeşte pielea)

– o pereche de pantaloni lungi, de neopren. În lipsă, este bună şi folia de plastic alimentară

 

– mănuşă abrazivă pentru corp

– o rolă de lemn pentru masajul tălpilor

– aparat de masaj vacumat pentru uz casnic.

Se face un masaj manual prin frământarea țesuturilor afectate de celulită sau se folosește aparatul de vacumat pentru uz casnic sau/și rola de lemn.

Se face un gomaj al corpului, după care se aplică crema cu efect termoactiv, iar la final se fac împachetări cu folia alimentară sau se poartă pantalonii de neopren.

Desigur, de ajutor sunt electrostimularea, masajul profesional, mezoterapia, sauna, băile fierbinți, reflexoterapia, cromoterapia, etc.

Un ajutor în plus sunt și ceaiurile laxative, exercițiile fizice și dieta sănătoasă.

Cum scapi de celulită? Ce este celulita?

Ţesutul adipos este responsabil de echilibrul energetic şi pune în funcţiune două mecanisme cu rol important în reglarea energetică a organismului, precum şi în menţinerea temperaturii corpului.

Lipogeneza este procesul de prelucrare şi depozitare a lipidelor alimentare, pe când lipoliza este procesul de eliberare din rezervele de grăsime.

La acest dezechilibru se adaugă fenomenul retenţiei de apă legat de circulaţia veno-limfatică deficitară şi dezechilibru hormonal.

Între lipidele aflate în circulaţie şi cele care sunt de rezervă există un schimb permanent ce menţine constant nivelul lipemiei (nivelul lipidelor în sânge).

Atunci când lipemia creşte are loc depunerea de grăsimi ca rezerve tisulare şi sunt eliberate în circulaţie lipidele de rezervă.

Află ce este celulita, de ce apare și ce remedii există pentru tratarea acesteia

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto