Ochii sunt primii care te trădează atunci când ești foarte obosită. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă. Aici apar primele riduri, edeme, cearcăne sau linii fine de deshidratare. „Este responsabilitatea fiecăreia dintre noi să avem un stil de viață cât mai sănătos și să dormim aproximativ 7-8 ore pe noapte”, spune Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România. Dacă ai cearcăne, există soluții și trucuri prin care poți să diminuezi aspectul de ochi obosiți și să le estompezi.

Cum scapi de cearcăne cu aloe vera și ginko biloba?

Ingredientele benefice pe care ar trebui să le conțină produsele de îngrijire pentru zona pchilor sunt vitaminele K, A, C și E. Acestora li se adaugă extractele de ginko biloba sau aloe vera. „Este important să folosești zilnic o cremă specială pentru zona ochilor, deoarece aici pielea este mult mai sensibilă și mai subțire decât pe restul tenului”, explică Nicoleta Ion.

Folosește pliculețe de ceai de la frigider!

Extractele din ceaiuri au un rol puternic antioxidant. Păstrează pliculețe de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor. Astfel,  vei obține un efect vasoconstrictor rapid, ce ajută la estomparea cearcănelor. Eficiente sunt ceaiurile de mușețel, de albăstrele sau ceaiul verde.

Citește și – Cum îți distruge ochii calculatorul ? 10 sfaturi să te protejezi

Alimentație bogată în vitamina K!

Dacă vrei să scapi de cearcăne, este indicat să consumi pătrunjel, spanac, mazăre, broccoli, morcovi și alte alimente bogate în vitamina K. Aceasta protejează și întăresc pereții vaselor capilare.

Comprese cu castravete

Pune câteva felii de castravete proaspăt tăiate la frigider sau congelator un sfert de oră. Aplică-le apoi pe zona ochilor, lasă-le 10 minute și, în timp, dacă vei repeta zilnic, cearcănele închise la culoare se vor estompa.

Cum alegi corect anticearcănul?

„Una dintre greșelile des întâlnite în machiaj este folosirea unui anticearcăn prea deschis la culoare, prea vizibil. Dacă sub ochi cearcănele au volum, este nevoie de un corector cu 1-2 tonuri mai închis decât fondul de ten”, spune Mirela Vescan, make-up artist.

Foto: 123rf

Citește și – Trucuri pentru un ten frumos chiar și după 50 de ani