Cum poți trata cuperoza prin metode naturale. Comprese reci

Pentru a trata cuperoza, compresa rece este o metodă simplă și la îndemână. Temperatura scăzută ajută vasele de sânge de sub piele să se contracte. Acest lucru scade roșeața pielii. Totodată, ajută la reducerea mâncărimilor (dacă există) și a inflamației.

Pune câteva cuburi de gheață într-un prosop de bumbac. Aplică ușor compresa pe față timp de un minut, astfel încât să acoperi toate zonele cu roșeață. Ia o pauză de 10 minute, după care repetă de câte ori crezi că este necesar.

Atenție! Nu aplica gheața direct pe piele! Poate să dăuneze celulelor epiteliale.

Cum scapi de cuperoză prin metode naturale. Folosește aloe vera

Aloe vera te ajută să scapi de cuperoză. Ajută la vindecarea problemelor dermatologice. Are efecte antiinflamatoare. Reduce iritația și hrănește tenul uscat.

Cel mai bine ar fi să folosești o frunză proaspătă de aloe. Tai-o în două longitudinal și aplică pe zona afectată. Lasă să se usuce, după care clătește cu apă călduță. Repetă de câteva ori pe zi până scapi de cuperoză. Dacă nu ai frunze proaspete de aloe poți folosi gel de aloe vera 100 % natural.

Cum scapi de cuperoză prin metode naturale. Folosește felii de castravete

Castraveții conțin vitamine și minerale. În plus, au un conținut ridicat în apă, ceea ce ajută la hidratarea tenului. În plus, au acțiune ușor astringentă, care te ajută să scapi de roșeață.

Prin efectul său răcoritor, castravetele calmează pielea inflamată. În plus, combate iritația pielii.

Taie un castravete în felii subțiri. Lasă la frigider timp de cel puțin 20 de minute. Aplică felii reci de castravete pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de câteva minute. Când s-au încălzit, înlocuiește-le cu alte felii reci. Aplică acest tratament timp de 10-15 minute o dată. Poți repeta de mai multe ori pe zi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com