Pentru început, e bine să știi că dacă îți întinzi părul cu placa, trebuie să folosești întotdeauna un produs de protecție. Același lucru este de urmat când folosești orice instrument de coafare cu aport de căldură. Astfel, vei reuși să previi degradarea firului de păr. Există însă și metode prin care părul tău poate fi perfect întins fără să apelezi la placă. Ce ai de făcut?

Alege șamponul și balsamul potrivite!

Primul pas este să alegi un șampon și un balsam pentru păr drept. Când te speli pe cap, ai grijă să nu folosești apă fierbinte, iar pentru clătire, apa trebuie să fie călduță spre rece. Balsamul îl aplici de la jumătatea părului către vârfuri, îl lași să acționeze două minute, apoi clătești bine.

Folosește un prosop care să absoarbă excesul de apă!

Una dintre greșelile des întâlnite este ca, după ce te-ai spălat pe cap, să-ți freci părul cu prosopul. Renunță la acest obicei! Nu vei face decât să-ți strici părul, care se poate rupe sau încurca. Înfășoară părul într-un prosop mai gros și lasă-l pe cap 15-20 de minute, până când excesul de apă este absorbit.

Descurcă părul cu delicatețe!

Având în vedere că ai folosit balsam, părul nu ar trebui să fie foarte încurcat. Chiar și așa, descurcă-l trecându-ți degetele prin el, fără să tragi sau să insiști. Apoi folosește o perie cu dinți rari și piaptănă-l bine. Poți folosi și un ulei de păr. Atenție cum îl aplici. Pune două-trei picături în palme și apoi întinde-l de la jumătatea părului către vârfuri. Nu folosi prea mult ulei, ci doar cantitatea recomandată.

Prinde părul cu agrafe!

După ce părul este perfect pieptănat, împarte-l în șuvițe pe care le prinzi de la rădăcină cu agrafe. Când ai terminat, înfășoară strâns părul într-o eșarfă și dormi așa. Dimineață, perie din nou părul, aplică un pic de fixativ cu efect anti electrizant și coafura este gata.

Citește și – Care este tunsoarea potrivită în funcție de forma feței?

Înfășoară părul în jurul capului

Dacă ai părul lung, există o tehnică recomandată de mulți specialiști. După ce excesul de apă este absorbit complet de prosop, perii bine părul, îl împarți în șuvițe de câțiva centimetri (8-10 cm) și înfășori șuvițele în jurul capului. Le prinzi cu câte o agrafă de scalp, înfășori capul cu o eșarfă și apoi te culci. Dimineață scoți agrafele, te piepteni, iar părul va fi perfect întins. Pentru efecte cât mai bune, înainte de a înfășura șuvițele, aplică pe toată podoaba capilară un gel pentru îndreptarea părului. Dacă nu vrei să stai peste noapte, după ce ai prins agrafele, poți folosi foehnul setat pe temperatura minimă. Nu usca în totalitate părul. Apoi scoate agrafele, piaptănă bine și lasă să se usuce complet natural.

Părul îndreptat cu peria

A nevoie de foehnul setat pe temperatură minimă sau medie, un spray pentru îndreptat părul, o perie și răbdare. După ce te-ai spălat pe cap, împarte părul în șuvițe destul de late, pe care le usuci una câte una în felul următor. Ții peria pe șuviță, cobori spre vârfuri și usuci cu foehnul. Repeți pentru fiecare șuviță de mai multe ori. Aceasta după ce ai aplicat pe tot părul un produs de stilizare pentru îndreptarea părului și unul de protecție împotriva căldurii. Atenție să nu ții foehnul foarte aproape de păr. Distanța optimă este de 20 de centimetri.

Ce produse să folosești pentru a avea părul drept?

Caută șampon și balsam fără sulfați. Citește eticheta și încearcă să alegi produse care sunt mai blânde atât cu scalpul, cât și cu firul de păr. Specialiștii recomandă șamponul fără sulfați persoanelor care au părul degradat, uscat sau cu tendință de electrizare. De asemenea, și dacă ai părul vopsit, trebuie să utilizezi tot acest tip de șampon. Dacă vrei să ai părul perfect drept, alege-ți și un produs pentru îndreptarea părului – gel, spray sau ulei.

Nu uita de măștile naturale!

Firele rebele sunt destul de greu de îndreptat, dacă ai părul deshidratat, uscat. Iar cauzele degradării părului sunt multiple, de la soare, vânt, folosirea unor produse neadecvate tipului tău de păr, până la vopsitul prea des sau utilizarea în exces a produselor de stilizare sau a instrumentelor cu aport de căldură (placă, ondulator, foehn). Apelează cu încredere la măști naturale pe bază de gălbenuș de ou, miere sau ulei de măsline. De asemenea, vitamina E și uleiul de ricin sunt ingrediente excelente pentru sănătatea părului tău. Folosește-le pentru a scăpa de aspectul de păr ars, degradat, uscat.

Foto: 123rf.com

Citește și – Coafuri pentru toamna 2018. Ce culori se poartă în acest sezon?