Tenul normal

Este cel spre care tindem, pentru că e combinația ideală între hidratare, pori diminuați, o culoare uniformă. Majoritatea persoanelor au un ten normal, însă calitatea acestuia este influențată de factori externi precum expunerea neprotejată la soare, de curățări agresive sau, dimpotrivă, de lipsa unei preocupări constante pentru îngrijirea tenului. Tocmai de aceea este important să-l obișnuiești cu o anumită rutină, în care vei include demachierea dimineața și seara, folosirea unei game de produse pe care pielea ta o acceptă și aplicarea săptămânală a unor măști.

Tenul gras

Se caracterizează printr-un exces de sebum care îți face fața inestetic de strălucitoare. Și dacă ar fi doar asta… Crema cu protecție solară este obligatorie, însă cea mai bună variantă este cea fără ulei. Folosește ca demachiant o loțiune micelară și evită-le pe cele sub formă de lapte. În loc de crema de zi sau de seară, aplică mai degrabă un serum antirid, va intra mult mai repede în piele. Deși poți fi tentată să te speli de mai multe ori pe zi, nu faci decât să strici bariera naturală de protecție a pielii. De două ori pe zi este suficient.

Pielea uscată

Senzația de piele iritată, care strânge, este specifică tenului uscat. Unele tratamente pot produce schimbări în organism, printre care și uscarea excesivă a tenului, de aceea este important să alegi produsele potrivite de îngrijire. Optează pentru produse de curățare care nu conțin săpun și hidratează pielea în mod constant. Folosește uleiul de migdale ca un demachiant blând, care nu irită pielea. Aplică de mai multe ori crema hidratantă pe parcursul zilei.

Tenul mixt

De obicei, zona T este cea grasă, iar obrajii uscați, prin urmare și îngrijirea acestor zone ar trebui să fie diferită. Folosește mișcări blânde atunci când cureți pielea și produse cosmetice care nu conțin alcool și alte substanțe iritante, precum mentol sau citrice.

Sursa foto: 123rf.com