E vremea sandalelor, a zilelor însorite, a vacanțelor și a relaxării. Bucură-te de toate acestea și fii frumoasă din cap până-n picioare. Pregătește-te să te relaxezi, făcându-ți pedichiura acasă. Nu e deloc complicat, trebuie doar să îți rezervi timp și să nu fii pe fugă. Ai nevoie de o trusă care să conțină: o forfecuță de unghii sau o unghieră, o pilă de unghii, o pilă pentru călcâie, o perie pentru exfoliere, cremă pentru cuticule, bețișoare pentru a împinge cuticulele, ac de unghii.

Picioarele în apă caldă

Cum să-ți faci acasă o pedichiură frumoasă ca la salon

Primul pas este să-ți cureți oja de pe unghii cu acetonă, până când dispare orice urmă. Apoi ține picioarele 10 minute într-un lighean cu apă caldă, timp în care încearcă să te relaxezi, să asculți muzica preferată sau să te uiți la ceva ce îți face plăcere. Poți adăuga în apă uleiuri esențiale sau sare de baie. Nu pune săpun sau gel de duș în apă, deoarece acestea vor usca pielea.

Masează și exfoliază picioarele

Folosește o perie delicată cu peri moi și masează tălpile și călcâiele pentru a îndepărta pielea moartă. Pentru călcâie ai nevoie de o pilă specială, dar nu alege una metalică, deoarece poate fi prea agresivă. În cazul în care pielea de la călcâie este îngroșată, îndepărtează cu piatra ponce, fără a-ți provoca răni, iar la final, când pedichiura este gata, aplică o cremă specială pentru această zonă.

Taie unghiile!

Alege forma dorită în care vreo să-ți tai unghiile și fii atentă la colțurile acestora. Taie-le ușor, în așa fel încât să nu mai rămână deloc în piele, pentru a nu te jena. Păstrează o formă a unghiei destul de dreaptă, doar ușor rotunjită. Folosește o forfecuță sau unghiera și nu te grăbi. Pentru o pedichiură frumoasă și îngrijită ai nevoie de răbdare.

Îndepărtează cuticulele!

Poate ți se pare mai simplu să tai cuticulele cu forfecuța, dar așa ele vor crește mult mai repede. Aplică un ulei sau o cremă pentru cuticule, lasă să acționeze un minut și apoi împinge cuticulele cu ajutorul unui bețișor special pentru așa ceva. În timp, ele vor crește mult mai puțin și eviți astfel și să te rănești, cum se poate întâmpla când le tai cu forfecuța.

Pilește unghiile!

Folosește o pilă pentru unghii și oferă-le acestora luciu și strălucire. Apoi pilește-le și la vârfuri și dă-le forma dorită. Nu exagera cu această operațiune și fii atentă ca toate să aibă aceeași dimensiune.

Aplică lacul de unghii!

Cum să-ți faci acasă o pedichiură frumoasă ca la salon

Înainte de a aplica oja, ai nevoie de separatoare de degete. Le găsești în farmacii sau în magazinele de produse cosmetice. Apoi aplică o bază, pentru ca unghia să fie protejată. Folosește o ojă colorată și aplică un strat, lasă să se usuce și abia apoi dai al doilea strat. Ai grijă la cantitate, să fie aceeași pe fiecare unghie.

Citește și – Cum aplici corect lacul de unghii? Ce spune specialistul?

Hidratează picioarele!

Când unghiile sunt perfect uscate, a venit momentul să te răsfeți cu un masaj al picioarelor. Folosește o cremă hidratantă și maseaz-o până intră perfect în piele. Poți opta și pentru uleiuri hidratante, care vor avea același efect de catifelare a pielii.

Exfoliant natural pentru picioare

Pentru a avea călcâie fine și catifelate, prepară-ți un scrub natural din ingrediente pe care le găsești în bucătărie. Poți combina ulei de măsline cu trei – patru linguri de zahăr. Pune-le într-o ceașcă și amestecă-le bine. Aplică pe picioare și masează bine, insistând în zona călcâielor. La final, clătește cu apă călduță și folosește o cremă hidratantă pentru picioare. Dacă nu ai una specială pentru această zonă, e bună și crema de corp.

Baie relaxantă pentru picioare

Cum să-ți faci acasă o pedichiură frumoasă ca la salon

După o zi încărcată și obositoare, picioarele au nevoie de un tratament special. Un sfert de oră petrecut cu picioarele în apă caldă îți va relaxa întreg corpul. Iar dacă adaugi și uleiuri esențiale sau apă de trandafiri, vei simți cum toată încordarea de peste zi dispare. Poți alege uleiuri esențiale de mentă, lavandă, rozmarin, oricare dintre acestea are proprietăți miraculoase, alungând senzația de oboseală din picioare. Iar pentru ca relaxarea să fie completă, ține picioarele ridicate 10 minute.

Foto: 123rf

Citește și – Unghii lungi și rezistente? Iată câteva remedii naturiste de încercat acasă