Pregătirea de dimineață pentru o nouă zi de muncă necesită mereu timp și energie, motiv pentru care multe femei aleg o „uniformă de lucru”, o anumită ținută, cu mici variații, pe care o poartă în fiecare zi. Cu toate acestea, locurile de muncă sunt diferite între ele, iar ceea ce merge foarte bine într-un loc s-ar putea să nu se potrivească în altul.

Tocmai de aceea, e important să iei în calcul aceste principii simple atunci când alegi ținuta pe care urmează s-o porți:

Nu te feri de accesorii

Multe femei cred că o ținută office este, prin definiție, una cât mai simplă cu putință, lipsită de orice fel de accesorii, dar lucrurile nu stau chiar așa. Deși este adevărat că nu e o idee bună să exagerezi în acest domeniu, trebuie să ai în vedere faptul că există anumite piese care pot să îmbogățească o ținută, chiar și una de birou, într-un mod discret și plăcut estetic în același timp.

Un ceas este un accesoriu foarte potrivit chiar și pentru cele mai serioase ținute, atâta vreme cât ai grijă să eviți modele în culori prea stridente sau cu forme foarte ciudate. Spre exemplu, poți alege un model rafinat din această colecție de ceasuri Fossil damă, perfecte pentru ținutele de birou. Un ceas de mână poate chiar să-ți dea un aer mai sofisticat și mai profesionist, creându-ți imaginea unei persoane preocupate de punctualitate, o calitate foarte apreciată în mediul business.

Nu te simți obligată să porți tocuri înalte

Când lucrezi opt-nouă ore pe zi, cinci zile pe săptămână, tocurile se pot transforma repede dintr-o opțiune estetică într-o sursă permanentă de disconfort sau chiar de durere. Din nefericire, încă mai există locuri în care femeilor li se cere să vină la serviciu încălțate în pantofi cu toc înalt, însă ar trebui să știi că niciun patron sau administrator nu are dreptul să le solicite angajatelor sale să suporte acest disconfort, indiferent de domeniul în care lucrează.

Tocmai de aceea, nu ar trebui niciodată sa te simți obligată să vii încălțată într-o perechi de pantofi care îți va crea disconfort pe tot parcursul zilei și care, în timp, poate chiar să-ți deformeze piciorul și să-ți producă probleme de sănătate. Există foarte multe tipuri de încălțăminte fără toc sau cu toc mic din care poți alege, potrivite pentru orice mediu. Cu toate acestea, ar fi bine să încerci să eviți să porți încălțăminte în culori stridente, sandale sau pantofi sport, întrucât acestea nu sunt deloc adecvate la birou.

Optează pentru o vestimentație confortabilă

Când vine vorba de locul de muncă, productivitatea este cel mai important criteriu după care ești evaluată. Este greu să fii productivă atunci când îți este frig pentru că ai ales să porți o fustă într-o zi de iarnă sau te topești de cald pentru că ai ales să porți un taior negru într-o zi caniculară. Bineînțeles, hainele tale trebuie să aibă întotdeauna un stil clasic, însă asta nu înseamnă că nu pot fi și confortabile.

Dacă alegi cu grijă materialele, culorile și tipul articolelor vestimentare, vei putea cu siguranță să pui la punct o ținută confortabilă, și, în același timp, potrivită chiar și în cele mai serioase medii de lucru.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro