Pentru a face cea mai bună alegere, iată câteva sfaturi de care să ții cont oferite de  hair-stiliștii Wella Professionals:

Cum să te tunzi dacă ai părul fin

Alege o tunsoare care urmărește mișcarea naturală a părului. El trebuie să se aranjeze natural, nu să fie forțat să stea într-o anumită direcție.
Tăieturile trebuie să fie spre interior pentru a păstra grosimea părului și a avea greutate pe contur.
Este indicată tăierea părului în straturi pentru a crea volum delicat și mișcare. Evită tunsorile cu linia de contur foarte subțire deoarece nu servesc obținerii unui păr cu aspect mai bogat și mai des.
Apelează la breton pentru a încadra trăsăturile. Acest truc ajută la obținerea unui look mai dens.

Citește și – 4 pași de urmat în fiecare săptămână ca să ai păr sănătos

Cum să te tunzi dacă ai părul creț

Pune accentul pe formele îndrăznețe. Acestea sunt cele care scot în evidență punctul forte al părului tău: volumul generos.
Părul creț crește diferit de cel drept. Dacă vrei să-i stimulezi creșterea, atunci ar trebui să tai câte un centimetru, la interval de 2-3 luni.
Nu îl fila! Pentru a evita aspectul „frizzy”, un păr creț nu trebuie filat decât în cazuri excepționale.

Cum să te tunzi dacă ai părul aspru și des

Tunsoarea pixie este ideală atunci când ai un astfel de păr. Poți obține un volum optim, doar cu ajutorul degetelor. Aspectul ușor neglijent al coafurii va ascunde rigiditatea părului tău.
Dacă ai părul lung, tunde-l în scări pentru un look rafinat. Este o tunsoare extrem de practică pentru care nu e nevoie de styling. Cu ajutorul ei poți face mici corecții la forma feței.
Tunsoarea carré este ideală în cazul părului cu volum. Ea se potrivește oricărui tip de breton. Lungimea acesteia depinde de parametrii părului și de forma feței. Cu cât mai îngustă e fața și cu cât mai mici sunt trăsăturile, cu atât lungimea recomandată este mai mică și viceversa.

Foto: 123rf

Citește și – 3 coafuri pentru această iarnă. Încearcă-le și tu!