E drept că, pentru a a-ți face manichiura perfectă direct la tine acasă, e nevoie de multă practică, îndemânare, foarte multă răbdare și un pic mai multă coordonare. Dar să le luăm pas cu pas. Ce este important e că îți poți îngriji și colora unghiile la orice oră, scapi de grija programărilor și, în plus, odată ce ai deprins tehnica, îți poți schimba culoarea unghiilor ori de câte ori simți nevoia unei schimbări. Și să nu uităm: economisești bani.

Dacă ești pregătită pentru această nouă experiență, iată câteva sfaturi care să te ajute să obții cea mai grozavă manichiură pentru această vară.

1. Alege forma potrivită a unghiilor

Deși poți alege dintre zeci de forme – de la „stiletto“ și „balerină“ la „vârf de munte“ și „formă de migdală“-, ceea ce specialiștii recomandă atunci când te ocupi de manichiură singură este să alegi forma rotundă. Așa vei fi sigură că unghiile tale nu vor agăța și nu vor deveni un pericol pentru bluzele de mătase sau rochiile din in. E adevărat că unghiile rotunde sunt cele clasice, dar sunt elegante și practice, în același timp.

2. Pregătește-ți corespunzător unghiile înainte de a le colora

La majoritatea saloanelor cosmetice, unghiile sunt înmuiate în apă, pentru a fi mai bine tăiate sau îndreptate. Aceeași tehnică este folosită și pentru curățarea cuticulelor. Este însă important ca după ce ai trecut de acești pași să aștepți câteva minute pentru a se usca. Cei din domeniu susțin că, dacă unghiile sunt bine uscate, oja se va prinde mult mai bine și va rămâne pe unghii mai mult timp. Fii atentă la detalii, pentru a obține manichiura perfecta, și nu lăsa graba să strice treaba!

3. Nu agita sticluța cu ojă înainte de a o folosi

Este un obicei pe care sigur, când erai mică, ai văzut-o pe mama ta făcându-l. Poate părea o idee bună, dar, de fapt, este total nerecomandată. Atunci când amesteci astfel oja, se formează bule, pe care apoi le poți zări pe unghiile tale. Nu e cazul să îți strici manichiura din cauza unor obiceiuri moștenite. Dacă totuși nu poți scăpa de acest obicei, îți recomandăm să aștepți cel puțin o oră înainte de a începe să-ți colorezi unghiile. 

4. Aplică oja cu grijă

Două straturi subțiri de ojă sunt mai potrivite decât unul gros. Nu te grăbi tocmai la final. Alege oja care ți se potrivește cel mai bine. Dacă n-ai idee ce culori să alegi, dar îți dorești să ai o manichiură asemănătoare cu cea pe care o obții când mergi la salon, poți alege unele de aici. Pentru a obține cele mai bune rezultate, aplică ojă prima dată pe mijlocul unghiei și apoi pe laterale. Și da, aici e nevoie de îndemânare, dar nu îți face prea multe probleme dacă nu reușești din prima să le colorezi fără cusur. Practica te va face mai bună în acest domeniu.

5. Evită căldura când îți usuci unghiile

Dacă tot ai ajuns până aici, nu strica totul la final. Așteaptă ca unghiile să se usuce foarte bine înainte de a începe să faci treabă prin casă. Iar ideea de a folosi uscătorul de păr pentru a termina mai repede nu e nicidecum o idee bună. Ba din contră, în loc să ajute la uscare, aerul cald îngreunează procesul. Dacă n-ai timp să aștepți ca oja să se usuce organic, folosește picături sau spray pentru uscarea ojei.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora