O vacanță de o săptămână sau de zece zile implică un bagaj mai bine pregătit și, totodată, mai voluminos. Dacă pentru un weekend la mare ai nevoie doar de câteva lucruri, pentru o vacanță mai lungă nu îți permiți să uiți nimic. De aceea, Real Simple îți recomandă ca înainte să începi să faci bagajul, să îți realizezi o listă cât mai detaliată cu toate lucrurile de care ai nevoie pentru vacanța ta.

Ai grijă să iei în considerare toate evenimentele posibile, precum vremea nefavorabilă, și include câteva haine mai groase și o umbrelă mică. Un alt sfat bun este să îți faci un bagaj realist, care să includă lucruri pe care să le folosești cu adevărat. Așa că împachetează-ți doar haine și accesorii pe care urmează să le porți și cărți pe care chiar le vei citi. De asemenea, nu uita să incluzi următoarele lucruri indispensabile:

Epilator

Dacă stai doar câteva zile, cu siguranță nu vei avea nevoie de un epilator. Însă, pentru o vacanță mai lungă, vei avea nevoie de câteva retușuri, în special în zona axilelor și cea intimă. Din cauza expunerii la soare, nu este recomandat să te razi, epilezi cu ceară sau cu cremă, întrucât toate acestea irită epiderma. Însă un epilator, în special cele ce pot fi folosite în duș, va elimina părul nedorit fără a deranja pielea.

Dacă ești în căutare de un epilator nou, alege unul de calitate, care să treacă testul timpului. Sunt recomandate cele versatile, precum unele epilatoare cu mai multe capete, care îți permit să epilezi zone mai sensibile, precum deasupra buzei superioare sau linia bikinilor, sau să îți masezi sau exfoliezi pielea.

Cremă after sun

Nimeni nu intenționează să se ardă în timpul vacanței, dar expunerea prelungită la soare mărește șansele ca acest lucru să se întâmple. Așa că, alături de crema cu factor de protecție, adaugă și o cremă after sun sau o loțiune după plajă, pe care să o aplici de fiecare dată după ce te expui la soare.

Chiar dacă nu te arzi, expunerea la soare și apa sărată deshidratează pielea, lăsând-o uscată. Așă ca ai nevoie de o cremă care să o rehidrateze și care să fie răcoritoare în același timp. De asemenea, aceasta nu trebuie să conțină ingrediente care să irite pielea, precum parabeni, uleiuri minerale sau parfum adăugat. Cremele after sun sunt ideale, pentru că au fost create special pentru a calma și hidrata pielea.

Balsam de păr leave-in

Unul din lucrurile recomandate de Asher & Lyric pentru o vacanță lungă la mare este un balsam de păr de tipul leave-in. Soarele și apa sărată nu deshidratează doar pielea, ci și părul. Atunci când mergi la mare, acesta va avea nevoie de mai multă hidratare.

Dacă nu folosești produse hidratante, părul tău va deveni fragil și uscat, se va rupe și va fi mai încâlcit. Pentru a evita toate acestea, include pe lângă balsamul tradițional, un balsam hidratant leave-in, după care nu trebuie să clătești părul. Pulverizează-l de câteva ori în păr și acesta va fi mai hidratat, se va descurca mai ușor și va fi mai strălucitor. De asemenea, poți căuta un astfel de balsam cu factor de protecție.

Un kit medical

Atunci când îți faci bagajul pentru o vacanță mai lungă, indiferent de destinație, trebuie să iei în considerare toate evenimentele neprevăzute, precum boli și accidente. De aceea, ai nevoie de un mic kit, cu câteva pastile și alte obiecte utile. Adaugă câteva pansamente, dezinfectant, calmante și pastile pentru indigestie. Astfel, te vei bucura de o vacanță fără evenimente neplăcute.

Sursă foto: Shutterstock