Mai mult decât celulita, vergeturile sunt un dușman nedorit al pielii și corpului nostru. Acele mici striații colorate, care apoi devin albe și ne brăzdează pielea în cele mai nedorite locuri – sâni, coapse, fese, șolduri – se instalează pe piele și acolo rămân. Pentru că este aproape imposibil ca vergeturile să dispară, cel mai bine lucrează la prevenție.

 

Când apar?

Există mai multe cauze ale apariției vergeturilor, cele mai frecvente fiind lipsa hidratării interioare, întinderea excesivă a pielii, cauzată de regulă fie de îngrășări și slăbiri succesive, fie de schimbările de greutate și cele hormonale din sarcină, toate acestea ducând la scăderea producției de colagen și la un dezechilibru al fibroblastelor din piele, consecința fiind apariția crăpăturilor nedorite.

”Vreau ca vergeturile să dispară”

Nu cred că există persoană care să nu-și dorească ca vergeturile apărute să dispară cât mai repede. Însă ce putem face, odată apărute, este să hidratăm foarte bine zona, intern și extern, astfel încât acestea să fie atenuate. Și asta pentru că, odată pielea crăpată, aceasta nu mai poate fi reparată în totalitate.

Prevenția este cheia

„Dacă vrei să previi apariția vergeturilor, e recomandat să bei multă apă ca să detoxifici organismul și ca să îți hidratezi pielea din interior, ca să o faci mai elastică. Pe lângă hidratarea internă, pielea trebuie hrănită și din afară cu creme bogate în nutrienți,” explică Diana Marandiuc, trainer în îngrijirea pielii. Există și loțiuni anti-vergeturi și uleiuri regeneratoare, însă, ca și în cazul celulitei, acestea trebuie aplicate cu regularitate, astfel încât să-și facă simțite efectele.

Combinații naturale

Dacă vrei să declari război vergeturilor apelând la ingrediente naturale, începe prin a bea multă apă. Un organism bine hidratat are influențe benefice asupra pielii, care devine, la

rândul ei, hidratată, elastică, fermă. Aloe Vera este de asemenea un ingredient de nelipsit din tratamentul vergeturilor, acționând ca un pansament asupra acestora. Este suficient să aplici gelul din frunze direct pe semne, iar după câteva minute să clătești.

Zeama de lămâie este cea de-a treia recomandare: acidul prezent în suc ajută la reducerea semnelor de pe piele, fie că este vorba despre vergeturi, acnee sau cicatrice. Masează sucul proaspăt stors pe piele, timp de 10 minute, apoi curăță zona respectivă cu apă călduță.

Sursa foto: Shutterstock