În sezonul rece, un refresh în șifonier te va ajuta să te reinventezi, căci orice mare schimbare începe cu o evadare din zona de confort, cu „spargerea” rutinei. Pentru a fi în centrul atenției, îți oferim câteva recomandări:

Alege o haină de iarnă care să se potrivească mai multor ținute

Indiferent dacă alegi să porți o rochie tricotată, o fustă conică și o cămașă sau o ținută casual, alcătuită din jeanși și pulover, important e să ai o haină de iarnă care să se potrivească cât mai multor ținute. O asemenea piesă vestimentară trebuie aleasă cu grijă, căci este piesa de rezistență în anotimpul rece! În plus, investești o dată și o poți purta ani la rândul. Poți găsi jachete și paltoane damă la reducere, important e să cauți cele mai bune oferte, să nu faci rabat de la calitate și să găsești un model și o croială care să te avantajeze. Imaginează-ți la ce pantofi le-ai putea asorta, ce fulare, eșarfe și căciuli s-ar potrivi cu aceste haine, cât de mult te-ar putea proteja de frig. Aparent sunt detalii insignifiante atunci când mergem la cumpărături, dar care se dovedesc importante ulterior. 

Accesoriile pot salva o ținută anostă

Fie că e vorba de un colier supradimensionat, de o pereche de cercei cu ciucuri, de niște ochelari cu rame retro sau o pălărie cu boruri largi, orice accesoriu poate scoate din anonimat o ținută banală. În plus, poți opta să ți le creezi tu singură acasă, din materiale comandate de pe site-uri de profil, din reciclarea bijuteriilor „desperecheate”, din cordoane, papioane sau cravate vechi. În orice caz, important e să porți un accesoriu care îți reflectă personalitatea, să îndrăznești, dacă ești o femeie puternică și plină de feminitate, să optezi pentru culori tari, în tendințe. Nu uita că Institutul Pantone, autoritatea internațională în domeniul sistemului de culori, a desemnat „albastrul clasic” ca fiind culoarea anului 2020. Așadar, fii la modă, îndrăznește să ai un stil unic, inconfundabil! Nu uita că bentițele boho sau coronițele chic, vintage, pot da un plus de culoare și îți pot pune în valoare podoaba capilară și chipul.

Scapă de hainele pe care nu le mai porți

Dacă a trecut deja un an de când nu ai mai purtat sarafanul cadrilat, perechea de jeanși cu vipușcă sau cămașa cu guler din paiete, e timpul să analizezi la rece situația și să fii pregătită să renunți la hainele de a căror existență ai uitat. Ai putea să le vinzi în târguri de haine, pe grupuri specializate de pe rețelele de socializare sau, pur și simplu, poți alege să le donezi. De foarte multe ori, ceea ce adunăm de-a lungul anilor în materie de vestimentație ajunge să nu mai oglindească deloc ceea ce suntem în prezent. În acest caz, putem renunța la lucrurile vechi, care nu ne mai reprezintă, și să alegem să ne reîmprospătăm garderoba! Fie că am slăbit sau, dimpotrivă, ne-am îngrășat puțin, e necesar să avem haine pe mărimile potrivite. O piesă vestimentară prea largă sau, dimpotrivă, una care demască toate formele nu sunt alegeri inspirate pentru nimeni.

Oricâte schimbări ai alege să faci, începe cu pași mici! Renunță la ceea ce nu îți mai este de folos, ai grijă de tine, înconjoară-te de oameni de calitate pentru care tu contezi. Îndrăznește să fii cea mai bună versiune a ta și începe să ieși din zona de confort, să îndrăznești să îți manifești personalitatea în ținute îndrăznețe, coafuri noi și accesorii unicat! 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Miniprix