Cea mai bună metodă pentru a-ți menține tenul luminos, sănătos și curat este să te speli în fiecare zi pe față, dar este important să faci acest lucru așa cum se cuvine. Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, folosește mereu apa caldă. În timp ce apa rece sau cea fierbinte pot fi abrazive pentru piele, apa caldă este recomandată pentru curățarea tenului, pentru că este delicată și nu provoacă iritații.

Piatra de temelie a oricărui ritual de îngrijire a feței este curățarea și îndepărtarea urmelor de  machiaj și a substanțelor care împiedică pielea să se regenereze. Pentru a obține rezultate mai bune, este recomandat să îți cureți fața de două ori pe zi. Dimineața, pentru a ajuta tenul să se pregătească pentru serurile și produsele de hidratare zilnice pe care le vei aplica, și seara, pentru a îndepărta machiajul și impuritățile. Cât despre produsele de curățare, ai de unde alege: de la șervețele, geluri și uleiuri până la creme, apa micelara și balsamuri.

Însă, pe lângă rutina de îngrijire zilnică, există și alte aspecte de care ar fi bine să ții cont pentru a avea un ten sănătos:

1. Consumă multe lichide

Hidratarea joacă un rol important în îngrijirea tenului, motiv pentru care este recomandat să bei cel puțin opt pahare cu apă în fiecare zi. Dacă organismul tău este suficient de bine hidratat, va funcționa corespunzător, ceea ce înseamnă că tenul tău va fi menținut sănătos și curat.

2. Consumă alimente sănătoase

Pentru a avea o dietă sănătoasă, este important să incluzi în meniul zilnic fructe și legume și să elimini zahărul și gustările de tip fast-food din alimentație. De asemenea, este recomandat să ai în vedere produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, care au vitamina A, de exemplu, de care pielea are nevoie. 

De asemenea, este bine să consumi alimente cu un conținut ridicat de antioxidanți, precum murele, căpșunile, afinele și prunele. Totodată, somonul, nucile și semințele de in conțin acizi grași esențiali, care pot contribui la sănătatea tenului tău.

3.  Dormi cel puțin opt ore pe noapte

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să le faci pentru a avea un ten fresh este să te odihnești suficient. În timpul somnului, celulele se regenerează și produc colagen, astfel că tenul va avea elasticitate și fermitate. Cu cât dormi mai puțin în timpul nopții, cu atât cresc șansele ca tenul tău să devină uscat. 

Totodată, noaptea, în timpul somnului, produsele de îngrijire sunt mult mai eficiente. Pentru că acesta este momentul în care pielea trece printr-un proces intens de reparare, facilitând o mai bună circulație a sângelui, ingredientele din produsele cosmetice pătrund mai profund în piele. În plus, dacă ești predispusă la acnee, lipsa somnului va produce și mai multe erupții cutanate, motiv pentru care este recomandat să dormi cel puțin opt ore pe noapte.

Pe lângă ritualul de îngrijire zilnică, alimentație și odihnă, pentru a avea un ten sănătos și luminos,  este important să nu pierzi din vedere un factor esențial, respectiv stresul. În timpul perioadelor în care ești stresată, corpul crede că este atacat și răspunde prin producerea intensă a cortizolului, hormonul stresului. Totodată, din cauza stresului, numărul glandelor sebacee din piele va crește, drept urmare și cantitatea de sebum va fi mai mare. Rezultatul poate fi apariția acneei. Încearcă, așadar, să te stresezi cât mai puțin înaintea unui eveniment important, dacă vrei să ai un ten luminos și sănătos. 

Sursă foto: Kamil Macniak/ Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sephora