Apa mării are un conținut ridicat de sare, iar dacă beneficiile la nivelul pielii se văd imediat prin reducerea inflamațiilor, în privința părului nu are tocmai cele mai bune efecte. În contact cu apa mării, părul devine uscat și fragil, cu o textură dură și greu de descurcat.

Părul ondulat sau creț are o structură specifică și este uscat prin definiție. De aceea, expunerea lui la soare și contactul cu apa mării pot duce un grad de uscare a firului de păr care poate deveni periculos. Prin urmare, va fi din ce în ce mai greu să ai bucle perfecte, bine definite.

Bucle perfecte când mergi la mare

După băile cu sare, este extrem de important să îți clătești părul! „De asemenea, de mare ajutor îți sunt loțiunile de protecție solară special create pentru păr. Recomandarea mea? Folosește un șampon și un tratament care hrănesc sau repară, în funcție de structura firului de păr. De ce? Ca să readuci hidratarea si restructurarea la un nivel normal, ca sa îți ajuți buclele să își reia forma naturală, firească”, spune Arabella Zadic, Brand Ambassador Sebastian Professional.

Citește și – 4 lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai părul ondulat 

Caută creme sau spray-uri care să ofere părului protecție solară și hidratare și folosește-le în fiecare zi când ești la mare. Citește eticheta cu atenție, deoarece este important ca produsul să fie și pentru tipul tău de păr.

Truc pentru a nu-ți deteriora părul când ești la plajă

În perioada băilor cu apă sărată, evită să își uzi părul. Strânge-l în codițe împletite (acestea vor păstra elasticitatea și forma buclelor) sau în două cozi, pe care le răsucești și le fixezi la bază.

Protejează-ți părul și te vei bucura te bucle perfecte toată vara!

Foto: 123rf

Citește și – Trucuri pentru păr cu volum