După 8 ore de lucru

”Sunt câteva trucuri simple care nu îţi vor lua mai mult de 5 minute. Reîmprospătează-ţi tenul aplicând prin tapotare uşoară o cantitate mică de fond de ten sau cremă BB cu un burete special umezit înainte de folosire. Aplică un produs iluminator pe arcade, imediat sub sprâncene. Vei arăta instant mai odihnită. La final, aplică un ruj într-o nuanţă puternică. Tonurile de roşu, fuchsia sau violet îţi vor oferi rapid o apariţie fresh”, explică Roxana Minea, make-up artist Avon.

Un ruj care rezistă

Pregătirea buzelor este esențială: acestea trebuie exfoliate şi hidratate. Folosește zilnic un balsam de buze, iar pentru exfoliere, masează pe buze o pastă creată din zahăr și miere de albine. În ceea ce privește aplicarea propriu-zisă a rujului, ”îţi recomand să foloseşti un creion contur pe toata suprafaţa buzelor, pentru a oferi un plus de rezistenţă şi de intensitate culorii. De asemenea, poţi aplica rujul în două straturi, fără să presezi buzele, iar primul strat poate fi fixat cu pudră”, recomandă specialista.

Urme de mascara

Când vrei să îți pui ochii în valoare, mascara este, de regulă, prima alegere: ”Conturarea genelor se face accentuat la bază, folosind o cantitate cât mai mică de mascara pe vârfuri, pentru a evita supraîncărcarea acestora. Pentru a evita urmele inestetice de la baza genelor îţi recomand să nu aplici mascara direct cu aplicatorul produsului, ci să alegi un aplicator special sau chiar o pensulă de fard cu perii scurţi şi tari”, spune Roxana.

Copyright: leaf / 123RF Stock Photo