În primul rând, este important de știut că o cremă cu factor de protecție mare nu împiedică procesul de colorare a pielii. Așa că, dacă îți place să ai pielea bronzată, nu o expune la soare fără protecție, mai ales că acum există și produse – creme și uleiuri – 2 în 1 care conțin SPF și ajută, în același timp, la accelerarea bronzului. Atenție însă! Există anumite substanțe naturale conținute de uleiul de măsline, morcovi sau roșii, considerate a fi capabile să accelereze, și ele, bronzul. Dermatologii atrag atenția asupra faptului că acestea nu doargrăbesc procesul de bronzare, însă contribuie și la apariția arsurilor solare.

Orarul de bronz

Calitatea bronzului este dată și de orele la care te expui la soare. Este greșit și nesănătos să stai la soare în orele de vârf, când pielea nu se doar se colorează, ci se arde. Respectă intervalul orar recomandat de medicii dermatologi, adică dimineața până la ora 11, și seara, după ora 17-18, și vei simți pe propria piele ce înseamnă să ai un bronz sănătos.

Hidratează pentru a păstra bronzul

Da, apa este esențială și la capitolul bronz prelungit. La întoarcerea din vacanță, nu reduce cantitatea de apă recomandată zilnic și nici consumul de fructe și legume. Toate acestea ajută la hidratarea pielii și a întregului organism. Combină apa cu lămâie sau cu diferite siropuri, pentru a da un plus de savoare întregului proces de hidratare.

Îngrijește

Un bronz sănătos și strălucitor cât mai mult timp presupune ca pielea să nu fie supusă unor procedee precum epilarea sau exfolierea. Așadar, evită aplicarea unor astfel de produse pe piele, și vei avea parte de culoarea dorită mai mult timp. Nu în ultimul rând, este foarte important să aplici, în fiecare dimineață și seară, o cremă de corp care să prevină uscarea pielii, inamicul nr. 1 al bronzului.

 

Copyright: songbird839 / 123RF Stock Photo