Totuși, există soluții prin care poți integra într-o ținută business câteva detalii de stil și puțină personalitate, astfel încât să nu ai senzația că hainele te poartă pe tine și nu invers.

Ce înseamnă o ținută business?

Dress code-ul din numeroase companii, în special cele în care trebuie să interacționezi cu clienții ori partenerii de afaceri, este unul formal, caracterizat uneori de rigiditate și restricții în ceea ce privește articolele vestimentare sau culorile pe care le poți purta. Dacă în cazul bărbaților ținuta business se rezumă la a purta un costum, femeile au la dispoziție mai multe moduri în care pot interpreta acest dress code.

În funcție de cât de conservator sau strict este mediul în care lucrezi, poți jongla cu outfituri alcătuite din fuste, pantaloni eleganți, sacouri și bluze sau cămăși sofisticate. Toate acestea pot fi combinate astfel încât să creezi o ținută decentă, elegantă, dar care să îți reflecte stilul personal și să nu arate monoton. Este suficient să vezi produsele pe Answear pentru a te lămuri că nu este nevoie să alegi mereu aceleași culori banale sau croieli de bluze sau cămăși pentru a te încadra în regulile vestimentare ale companiei pentru care lucrezi.

Tonurile de bej, bleumarin, albastru, roz sau roșu pot fi combinate cu succes cu modelele de piese vestimentare în dungi sau în stil navy pentru a crea o ținută unică și rafinată, care să te scoată din anonimat.

Când trebuie să porți ținutele business?

Există câteva situații în care este recomandat să mizezi pe o ținută de tip business, dacă vrei să mergi la sigur: la interviuri, la întâlnirile cu clienții sau cu partenerii de afaceri, la birou precum și la unele evenimente ale companiei.

Ținuta business pentru birou și întâlniri de afaceri

Atunci când te îmbraci pentru birou, este important să prioritizezi confortul hainelor pe care le porți. Acestea trebuie să fie suficient de lejere pentru a te face să te simți în largul tău pe parcursul întregului program de lucru. De multe ori, pantalonii sunt piesa de la care poți începe să îți creezi ținuta. O pereche bună de pantaloni te ajută să te miști mai liber și să te așezi mai confortabil decât o rochie sau o fustă croită pe corp. Poți purta pantalonii cu cămăși, cu bluze sau sacouri cambrate, cu pantofi cu toc sau cu o pereche comodă de mocasini sau balerini. Avantajul este că te vei bucura de confort fără să faci rabat de la eleganță sau de la codul vestimentar impus.

Ținuta business pentru un interviu

Îmbrăcămintea potrivită îți poate mări șansele de a obține jobul mult dorit. O ținută adecvată îți va crea o imagine de persoană serioasă, responsabilă și profesionistă în fața recrutorului și te va ajuta să obții puncte în plus încă din momentul în care faceți cunoștință. Culoarea ideală pentru o ținută bună de purtat la un interviu este bleumarinul. Această culoare este suficient de conservatoare pentru a-ți oferi un aspect serios, dar nu este la fel de aspră precum negrul, pe care este bine să îl eviți când mergi la un interviu. Poartă accesorii minimaliste cu o ținută bleumarin și pantofi cu toc mediu, pentru un look cu care să dai lovitura.

Ținuta business la evenimente

Evenimentele corporatiste la care participi au de regulă un cod vestimentar ceva mai relaxat. Pentru astfel de situații poți miza pe rochiile croite pe corp, de lungime medie, asortate unui plic și unei perechi de pantofi cu toc de tip stiletto. Poți fi ceva mai îndrăzneață la capitolul accesorii, unde poți încerca o pereche de cercei de tip candelabru sau un colier de tip statement, însă doar atunci când ținuta ta nu este una încărcată din punct de vedere cromatic.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Look Studio