Depinde de tine dacă nuanța părului vopsit se păstrează mai mult timp. Ai de respectat câteva reguli atât înainte de a-l vopsi, cât și după. De asemenea, există și câteva remedii naturale, la îndemâna ta, pe care le poți încerca – măști sau tratamente pentru păr.

Mască din avocado și banană pentru păr vopsit

Ai nevoie de jumătate de avocado, jumătate de banană bine coaptă și două linguri de ulei de măsline extravirgin. Se pasează pulpa de avocado și banana, se adaugă uleiul de măsline și se amestecă până obții o pastă de consistență cremoasă. În cazul în care ai părul foarte lung, poți dubla cantitățile. Aplică masca pe tot părul și lasă să acționeze 20 – 30 de minute. Poți să-ți acoperi capul cu o cască de duș sau folie. La final, spală-te cu apă călduță și cu șamponul tău obișnuit.

Cum păstrezi culoarea părului vopsit – Mască pe bază de ou

Unul dintre ingredientele cele mai folosite în măștile pentru păr este oul, datorită proprietăților acestuia de a oferi strălucire și de a repara. Dacă ai părul vopsit, încearcă fără reținere această mască în care sunt combinate ingrediente ce vor duce la păstrarea culorii mai mult timp.  Ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet, o lingură de glicerină șu un ou sau două, în funcție de cât de lung ai părul. Bate oul într-un bol, apoi adaugă celelalte ingrediente. Când s-a format o pastă, aplic-o pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. După 20 de minute, clătește bine cu apă caldă și spală-te pe cap cu produsele tale de îngrijire pe care le folosești de obicei. Poți face această mască săptămânal.

Mască din iaurt pentru păr vopsit

Este cea mai simplă mască pe care o poți face și are rezultate foarte bune dacă ai părul deteriorat din cauza vopsirilor succesive. Ai nevoie doar de o ceașcă cu iaurt pe care îl aplici pe tot părul și lași să acționeze un sfert de oră. Apoi clătești bine și te speli pe cap ca de obicei.

Citește și – Remedii naturale pentru părul deteriorat

Cum păstrezi culoarea părului vopsit – Câteva reguli de urmat

Iată câteva recomandări de la specialiști. Pe lângă faptul că nuanța părului tău va rezista mai mult, te vei bucura și de un păr cu aspect sănătos, mătăsos și strălucitor.

  • Spală-te pe cap cu apă călduță, chiar spre rece. Niciodată nu spăla părul vopsit cu apă fierbinte!
  • Nu te spăla foarte des pe cap! Dacă ai părul vopsit, spală-te o dată la trei zile! Astfel culoarea se va păstra mai multă vreme!
  • Evită să stau cu părul la soare! Când mergi la plajă, folosește un spray cu protecție solară pentru păr.
  • Ține minte că părul vopsit este mai fragil și are nevoie de îngrijire specială. Nu abuza de instrumentele de styling cu aport de căldură!
  • Folosește întotdeauna produse de îngrijire special concepute pentru păr vopsit. Pe lângă șampon și balsam, mizează pe măști sau tratamente din ingrediente naturale, pe car ele poți face acasă săptămânal.
  • Atenție cu produsele spray care conțin alcool. Nu abuza de acestea, ci încearcă să găsești produse de styling care nu au alcool în compoziție.

Un truc simplu înainte să te vopsești

Cum păstrezi culoarea părului vopsit – atenție înainte să-ți vopsești părul. Se spune că atunci când vrei să te vopsești, părul nu trebuie să fie proaspăt spălat. Ba chiar îl poți lăsa și trei-patru zile nespălat. Nu este un mit. Specialiștii spun că bariera creată de șampon și balsam nu lasă pigmentul din vopsea să pătrundă deplin în firul de păr și astfel colorarea nu va fi la fel de intensă ca atunci când ai părul murdar. De asemenea, acesta este și un alt truc simplu pentru ca nuanța să reziste mai multă vreme.

Metode naturale de vopsit părul

Încă de la început trebuie specificat că aceste metode nu au efectul celor cu produse clasice din comerț. Le poți încerca dacă vrei să-ți nuanțezi părul sau dacă nu ai mult păr alb și nu te aștepți la o schimbare radicală. Astfel pentru părul blond, folosește o infuzie de mușețel pe care o aplici înainte de a te spăla pe cap, dacă ai părul șaten și vrei să-i închizi culoarea poți folosi ceai negru. De asemenea, tot pentru a închide culoarea, îți poți spăla părul cu cafea. Pentru nuanțe de roșu, încearcă o combinație de suc de morcov cu suc de sfeclă, pe care le amesteci și le aplici pe părul umed.

Foto: 123rf

Citește și – 10 reguli de frumusețe pe care orice femeie trebuie să le respecte