E o muncă de Sisis, știm, dar dacă reușești să-ți organizezi garderoba în așa fel încât să găsești mereu ce-ți trebuie și să creezi cele mai potrivite ținute doar dintr-o singură privire, înseamnă că Eficiența este al doilea prenume al tău.

Scheme și secrete – cum organizezi dulapul de haine

Ghidează-te după regula cea mai simplă: anotimpul și hainele potrivite. Apoi așază-le pe culori, stil și destinație. Hainele de birou nu au ce să caute lângă cele de munte și plimbări prin parc, bluzele de mătase stau pe umerașe nu împăturile, iar tricourile de bumbac se pun la sezonul estival.
Tricotajele îți dau mari bătăi de cap? Spală-le cu detergent potrivit texturii lor astfel încât să fie pufoase, să nu se scămoșeze și să nu facă dungi și cute la împachetare. Pune-le unele peste altele după criteriul preferinței. Într-un raft mai jos poți face la fel cu fustele și colanții care nu necesită așezare minuțioasă pe umerașe.
Caută o cutie mărișoară dreptunghiulară și pune înăuntru absolut toate eșarfele. Poți face la fel cu lenjeria intimă sau cu dresurile.
Pe umerașe stau doar hainele destinate păstrării lor în poziție verticală. Dacă vei împacheta cămășile din bumbac și poplin chinul de a le călca și de a scoate dungile va fi cumplit.
Rochiile de seară stau într-o husă speciale, la fel și cele excesiv de albe.