– O talie nedefinită


Îngroșarea taliei survine odată cu trecerea timpului și nu este neapărat cauzată de sedentarism. Putem păcăli optic acest mic neajuns prin adoptarea unui stil vestimentar lejer-șic cu influențe romantice. Rochia cu croială în formă de A sau trapez este o soluție minunată. Renunță definitiv la curele, brâuri și centuri dacă ai un abdomen proeminent; nu vei face decât să atragi atenția spre acea zonă. Nu purta haine excesiv de largi sau o măsură mai mare din dorința de a ascunde colăceii. Renunță la bluzele și cămășile cambrate, la volane și la printuri mari și colorate în partea de sus. Poartă un cardigan lung și accesorizează decolteul cu broșe, coliere, camee.


– Brațele groase


Învață să porți haine din țesături naturale care urmăresc lejer linia brațelor și nu se mulează inestetic de sus până jos. Poartă cămăși albe din bumbac sau poplin și evită definitiv maletele, helăncile și puloverele strâmte cu guler înalt. Scopul este să redirecționezi privirea, așadar alege bluzele cu decoleu în V sau pe cele cu mânecile evazate. Poartă cercei lungi și evită pe cât posibil blazerele și sacourile cu umeri marcați.


– Șoldurile proeminente


Nici nu te vei atinge de pantalonii, jeanșii sau fustele cu talie joasă. Croiala clasică de pantaloni îți vine ca turnată, iar lungimea rochiilor trebuie să fie puțin sub genunchi. Croiala potrivită pentru rochie sau tunică este empire fără adaosuri sau straturi de material, fără aplicații sau volănașe. Bluzele empire trebuie să acopere șoldurile, la fel și sacourile, jachetele și cardiganele. Topurile până în talie nu te avantajează, iar modelul ideal de fustă este dreaptă, evazată cu tăietură pe mijloc. Nu purta culori deschise sau pastelate în partea inferioară a corpului pentru că vei adăuga volum. Sfatul meu: împrietenește-te cu stilul navy.

Sursa foto:Shutterstock