Piaptănă părul înainte să te speli pe cap!

Înainte de a te spăla, piaptănă părul pentru a elimina orice rest rămas de la produsele de styling pe care le-ai folosit când te-ai coafat (fixativ, spumă etc). De asemenea, vei elimina și praful acumulat peste zi.

Cum îți speli părul corect? – Folosește cantitatea de șampon potrivită!

Distribuie cu atenție șamponul pe părul umed, în așa fel încât să ajungă pe toată lungimea firului de păr. Dacă ai părul scurt sau mediu, este suficient să folosești o cantitatea de mărimea unei nuci. Dacă ai părul mai lung, dublează cantitatea de șampon. Nu dilua șamponul, ci aplică-l exact așa cum este în tub.

Mișcări circulare și delicate

Masează scalpul cu mișcări circulare. Atenție! Folosește degetele, nu unghiile, pentru că altfel poți să-ți provoci răni. Masează și părul pe toată lungimea lui, fără să freci vârfurile. Poartă-te delicat cu podoaba ta capilară!

Citește și – Îți usuci părul cu foehnul? Urmează 4 reguli simple, pentru a-ți usca părul fără a-l deteriora

De câte ori aplici șampon?

Șamponul trebuie aplicat de două ori. După prima șamponare, clătește bine părul și aplică o cantitate similară cu cea de prima dată. Atenție când clătești părul, este recomandat să o faci cu apă călduță, nu fierbinte, pentru a închide cuticula. De fiecare dată, e indicat să lași șamponul cam un minut-două să acționeze.

Dacă folosești balsam sau mască de păr

Întotdeauna alege produse create pentru tipul tău de păr pentru a te bucura de cele mai mari beneficii și de păr sănătos, cu o strălucire naturală. Citește cu atenție ambalajele și nu lăsa să acționeze mai mult decât este recomandat. La fel, nu folosi o cantitate mai mare de produs decât cea care trebuie, pentru că vei încărca părul. Și nu uita, una dintre cele mai importante reguli, clătește părul cu apă din abundență până ești sigură că nu a rămas nici urmă de produs.

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri care te întineresc