• Prospețime zi de zi

 

Cel mai important lucru pentru o femeie în zilele călduroase e să îți păstreze prospețimea. Iar asta presupune folosirea celor mai bune metode de combatere a transpirației și a mirosurilor neplăcute. Începe-ți ziua cu un duș revigorant și curăță-ți pielea cu un gel de duș cu parfum fructat, răcoritor și plin de prospețime. Folosește apoi un deodorant cât o aromă cât mai naturală și discretă, dar care să îți asigure o protecție eficientă împotriva transpirației și aplică în zona gâtului, direct pe piele, un parfum de zi ușor, cu note florale sau aromă de citrice.

  • Mare atenție la păr

 

Pentru că la soare părul de usucă și se deshidratează peste măsură, îngrijește-l cu produse cât mai hrănitoare: aplică după șamponare un balsam cu vitamine sau, pentru o protecție de lungă durată, folosește unul fără clătire. Mai mult decât atât, e bine ca întreaga linie de îngrijire pe care o alegi (șamponul, balsamul și masca) să fie special creată pentru anotimpul cald, adică să aibă atât rol protector, cât și reparator și fortifiant. Înainte de a ieși din casă, folosește un spray de îngrijire cu FPS inclus și renunță pe cât posibil să îți mai încarci părul cu produse de styling. Dacă ai părul lung, prinde-l într-o coadă casual sau poartă-l într-un coc lejer, astfel încât ceafa să rămână liberă.

  • Împrospătează-ți tenul

 

Ca să menții hidratarea la nivel optim, dar să și dai tenului un aspect natural și sănătos, masează-te dimineața pe față cu un cub de gheață învelit în tifon. Aplică apoi o cremă ușoară și hidratantă pe bază de acizi de fructe și, pe parcursul zilei, pulverizează din când în când apă termală. Foarte hidratant și potrivit în zilele cu temperaturi ridicate este și sucul de castraveți, care răcorește și dă pielii un plus de prospețime.

  • Ai grijă cum te epilezi

 

Din cauza căldurii, în urma epilării pot apărea iritații, cu atât mai mult cu cât pielea este sensibilă. Renunță pe perioada verii la ceară și la lama de ras, în favoarea cremelor depilatoare, mult mai delicate cu pielea, care, mai nou, conțin ingrediente menite să prevină iritațiile și să îngrijească epiderma. Mai mult decât atât, metoda e complet nedureroasă și perfectă pentru orice zonă (picioare, braţe, axile sau linia bikinilor)

  • Machiază-te cu produse rezistente la apă

La temperaturi ridicate, machiajul trebuie să fie unul lejer și foarte natural, așa că nu îți încărca tenul cu un strat prea gros de fond de ten. Aplică puțină pudră transparentă, căci va împiedica tenul să transpire, și folosește farduri și mascara rezistente la apă (waterproof). Pe buze, în locul rujurilor mate, alege glossurile rezistente, mult mai potrivite în zilele caniculare.

Sursa foto: Flickr.com