După bronzul de vară, tenul este mai uscat, cu aspect tern, iar ridurile devin vizibile. Cum își adaptezi ritualul de îngrijire pentru acest sezon îți spune Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.

Hidratare și exfoliere!

Optează pentru seruri hidratante și creme care să îți asigure un conținut crescut de apă în țesuturi. Nu ezita să îți exfoliezi tenul. Rezultatul? Împrospătare imediată și luminozitate.

Încearcă tratamente faciale și măști!

E momentul să cauți tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm și mai luminos. Măștile de față nu trebuie să lipsească nici ele din rutina de îngrijire de toamnă. Acestea mențin efectul de curățare, hidratare și hrănire în profunzime a tenului Nu ezita să îți aplici și măști naturale cu efect de hrănire (miere, suc de portocale, iaurt, scorțișoară).

Folosește pliculețe de ceai pentru zona din jurul ochilor!

Nu uita de pielea din jurul ochilor! Folosește pliculețe cu ceai, deoarece extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă păstrezi pliculețele de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obține un efect vasocostrictor rapid, ce ajută la estomparea  ridurilor. Nu ezita să folosești creme și seruri special create pentru această zonă.

Masaj facial sau fiole cu retinol

O dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenție, aplică fiole de acid hialuronic sau retinol. Apoi, continuă ritualul de îngrijire obișnuit.Masajul facial este o adevărată comoară și poate înlocui cu succes retinolul.  Acordă-ți câteva minute în fiecare seară pentru masaj și aspectul tenului tău se va îmbunătăți.

Foto: 123rf