De asemenea, la fel de important este să faci câteva lucruri și înainte de epilare, pentru ca, în final, să ai pielea fină și catifelată.

Exfoliază pielea înainte de epilare!

Cu o seară înainte de epilat este recomandat să-ți exfoliezi pielea! Poți folosi un amestec format din cremă hidratantă, zahăr sau lapte și zaț de cafea. Aplică-l pe tot corpul, la duș și masează pielea cu mișcări circulare. Astfel vei îndepărta celulele moarte și vei reuși să scoți și firele crescute sub piele.

Hidratează pielea!

În sezonul rece, mai mult ca în orice alt anotimp, este foarte important să-ți hidratezi pielea. Înainte de epilare, după ce ai exfoliat, poți folosi o loțiune hidratantă, pe bază de ingrediente naturale.

Citește și – Cum faci acasă ceara de epilat. Vei avea o piele foarte fină

Folosește ulei de corp după epilare!

După epilare este recomandat să folosești un ulei. Încearcă unul care conține avocado! Uleiul va îndepărta particulele de ceară rămase pe piele, va preveni uscarea și va hidrata în profunzime. Avocado are proprietăți recunoscute în cosmetică, grație efectului puternic hidratant la nivelul pielii

Aloe vera, ingredientul perfect în produsele cosmetice după epilare

De asemenea, poți folosi o emulsie hidratantă, care să-ți catifeleze pielea. Caută un produs pe care scrie că se folosește după epilare, pentru că sunt mai multe ingrediente care ajută la calmarea pielii și previn apariția iritațiilor. Aloe vera este unul dintre ingredientele pe care te poți baza în acest caz. Aplică un produs cosmetic cu aloe vera seara, înainte de culcare. Masează ușor, până pătrunde perfect în piele!

Foto: 123rf

Citește și – Epilarea cu ceară: cum previi iritațiile?