Acestea îţi vor afecta treptat structura firului de păr. Rezultatul? Se va usca şi se va rupe mult mai uşor. Mai mult decât atât, din cauza umidităţii coafura nu va putea rezista pe tot parcursul zilei.

Ce spune specialistul?

Dacă vrei să-ţi păstrezi părul sănătos în sezonul rece, urmează sfaturile oferite de Antoneta Stoican, membru în echipa creativă de top hair stylisti Wella Professionals România: „Sezonul rece ne obligă să ne tratăm părul cu şampoane şi măşti revigorante şi energizante. Aminoacizii sunt recomandaţi pentru întărirea firului de păr şi protejarea în faţa căldurii uscătorului. Keratina este un alt ingredient ideal în sezonul rece – aceasta se aşază pe cuticula şi împiedică ruperea excesivă.”

Citește și – Ce trebuie să știi când folosești placa de păr

Cum îţi coafezi părul iarna?

Potrivit specialistului, în sezonul rece părul trebuie sa fie coafat în funcţie de textură: „Este de preferat ca fetele cu părul ondulat să nu încerce să-l întindă pe timp de iarnă. Pe de o parte, din cauza umidităţii, şuviţele întinse nu vor rezista, iar pe de altă parte, părul creţ se comportă mai bine în condiţii de umiditate crescută. Vei avea nevoie doar de o spumă uşoară care să te ajute să-ţi defineşti buclele! Dacă ai părul drept, poţi folosi ondulatorul sau placa şi să îţi faci bucle simple, cu aspect lejer!”

Cum îți vopseşti părul iarna?

Castaniu închis, albastru, olive, marouri calde, reflexii de roz sau blond argintiu perlat – sunt câteva dintre culorile pe care Antoneta Stoica le recomandă pentru sezonul toamnă-iarnă 2017/ 2018: „Trendurile acestui sezon sugerează să fim îndrăzneţe în ceea ce priveşte culorile. Cât despre lungimi, acestea sunt diferite, de la scurt la foarte lung, iar bretonul este un must have. El trebuie să fie scurt, nedefinit, fără o formă aşteptată.”

Foto: 123rf

Citește și – Piele perfectă în sezonul rece? Iată cum trebuie să te îngrijești zilnic