Întotdeauna este mai bine să previi decât să repari. În cazul în care nu ai plecat încă în concediu, e bine să folosești un spray de protecție solară pentru păr, să nu-l prinzi cu elastic dacă abia ai ieșit din mare și părul e ud și să nu folosești prea multe produse de stilizare. De asemenea, cel mai simplu truc să-l protejezi este să porți o pălărie de fiecare dată când soarele este puternic.

Dacă ți s-a întâmplat, totuși, să te întorci din concediu cu părul degradat, există soluții și în acest caz. În funcție de buget, poți merge la un salon sau încerca tratamente naturiste acasă.

Părul vopsit

Adesea, de la soare, nuanța părului se deschide și apar șuvițe decolorate. Pe un păr natural, blond sau șaten deschis, acestea au un aspect natural. Însă în cazul părului vopsit, care, oricum este mai fragil și are nevoie de îngrijire specială, efectul nu este prea încântător. Părul pare ars din cauza soarelui puternic, iar nuanțele șterse. În acest caz, ai nevoie de tratamente hidratante, uneori de tăierea vârfurilor foarte degradate, și întotdeauna de o nouă vopsire.

Mască reparatoare pentru păr degradat de soare

Caută în magazinele de produse cosmetice sau în saloanele de coafură măști care acționează pe trei nivele: repară, hrănesc și protejează structura firului de păr. Un ingredient important după care te poți orienta sunt proteinele de cheratină care au rolul de a se depozita în zonele poroase și de a netezi structura firului de păr. Uleiul de argan din compoziția măștilor are și el rezultate foarte bune în acest caz.

Produse aplicate corect

Părul are tendința de a se usca de la jumătatea lungimii spre vârfuri, în niciun caz spre rădăcină. Așa că nu aplica masca sau balsamul reparator decât pe părțile deterioarate. Ține cont de acest truc, mai ales dacă ai părul fin, deoarece vei evita astfel să nu mai aibă aspectul de păr care se îngrașă a doua zi după spălare. Pentru o perioadă, cât se reface structrua firului de păr, nu folosi produse de stilizare în exces.

Ingrediente naturale pentru părul degradat de soare

Poți încerca acasă câteva măști și tratamente din produse naturale. Avocado este un ingredient extraordinar care, în combinație cu ulei de măsline, poate face minuni, reparând vârfurile deterioarate și dând strălucire părului. Deși cunoscut mai mult pentru beneficiile reparatoare pentru piele, aloe vera este un ingredient bun și pentru scalp și păr. Aplică un gel cu aloe vera, lasă să acționeze câteva minute și clătește.

Foto: 123rf