Aplică o loțiune leave-in înainte de antrenament!

Aplică un produs de styling în păr înainte de antrenamentul la sală. De ce e important? Sodiul din transpirație poate deshidrata părul. O idee bună este să aplici o loțiune de tip leave-in pe lungimi înainte de a intra în sala de sport. Aplicarea unui astfel de produs durează doar câteva secunde, iar părul tău va fi mai hidratat și mai ușor de coafat!

Dacă ai părul ondulat…

Dacă ai părul ondulat spre creț și în mod normal te antrenezi prinzându-l cu o eșarfă de mătase, înlocuiește-o cu una din bumbac. Bumbacul absoarbe umezeala, iar părul va arăta bine și după ce termini antrenamentul.

Citește și – 5 lucruri pe care trebuie să le știi când îți ondulezi părul

Îți prinzi părul în coadă de cal, când mergi la sală?

Îți prinzi părul într-o coadă de cal atunci când mergi la sală?  Părul poate arăta excelent și după antrenament dacă folosești un truc. „Dacă părul este prins într-o coadă de cal și începe să se electrizeze, îl poți domoli cu un fixativ cu fixare flexibilă”, spune hair-stilistul Londa Professional.

Piaptănă părul după antrenament, prinde-l într-o coadă de cal și pulverizează puțin fixativ cu fixare flexibilă. Părul tău va arăta total diferit!

Nu te spăla pe cap înainte de antrenament!

Specialiștii mai recomandă să nu te speli pe cap înainte de a merge la sală, ci să aștepți după antrenament. Părul proaspăt spălat este prea moale ca să stea cum îl prinzi și mai mult te va încurca la sală! În plus, nu este recomandat să te speli foarte des pe cap, deoarece există riscul ca firul să se subțieze și devină casant.

Dacă nu ai timp să te speli pe cap după antrenament, șamponul uscat îți va da mai mult volum și vei scăpa de impresia de păr gras.

Ce să nu lipsească din geanta de sală!

Iată ce accesorii și produse de hairstyling recomandă specialiștii să ai în geantă când mergi la sală, dacă dorești ca părul tu să arate bine și după antrenament. Elastice de păr, agrafe de diverse forme și dimensiuni, bentițe, șampon  și balsam în varianta travel size, un tub mic de fixativ, șampon uscat, loțiune de tip leave-in pentru hidratare intensă și un spray de styling.

Foto: 123rf

Citește și – Cât de des trebuie să te speli pe cap? Află ce spune specialistul!