Regula de aur este: mai bine să previi, decât să repari. Iată câteva sfaturi de îngrijire a părului când îți petreci vacanța la malul mării.

Evită să-ți usuci părul la soare!

Îți place cum arată părul tău uscat la soare după ce ai ieșit din apa mării? Este ușor aspru, de parcă ar fi dat cu cu fixativ, ondulat și un pic mai deschis la culoare. Nu exagera cu această practică, deoarece, în timp, părul va deveni uscat, deshidratat, iar vârfurile se vor despica.

Protejează-ți părul când ești pe plajă!

Blondul devine mai deschis, iar șuvițele nu întârzie să apară nici în părul șaten. Cu toate acestea, dacă vrei ca părul să-ți păstreze aspectul sănătos, aplică un produs cu factor de protecție solară special crea pentru păr. Este o investiție suplimentară, cu care poate nu ești obișnuită, dar pe termen lung merită să folosești un spray cu SPF pentru păr.

Cum îți îngrijești părul când mergi la mare – Folosește produse de îngrijire speciale!

Atunci când mergi la plajă zilnic și îți speli părul mai des decât o faci în mod obișnuit, folosește șampon și balsam cu utilizare frecventă/zilnică. De obicei, compoziția acestor produse nu este foarte chimică, sunt ingrediente care acționează cu delicatețe pentru a preveni iritația scalpului sau uscarea părului.

Măști și uleiuri hidratante pentru păr

În vacanță este mai greu să-ți prepari măști din ingrediente naturale. Lasă-le pe acestea pentru acasă, iar pentru la mare, cumpără-ți măști sau tratamente hidratante pe care să le aplici atunci când părul a devenit aspru și uscat la atingere. De asemenea, folositoare sunt și uleiurile de păr aplicate pe vârfuri sau de la jumătatea părului spre vârfuri. Nu aplica niciodată uleiul la baza părului și nici nu folosi mai mult de două-trei picături.

Foto: 123rf

Citește și: