Mâinile sunt printre primele părți ale corpului afectate de îmbătrânire. Le folosești în permanență și le expui la tot felul de factori ce accelerează acest proces.  Nici frigul nu este prietenul mâinilor, așa că a venit timpul să afli cum să le îngrijești acum, în prag de iarnă.

Hidratare intensă!

În aceasta perioadă este recomandat să ai cu tine în fiecare zi o cremă de mâini extrem de hidratantă și să o folosești ori de câte ori ai nevoie. Aplic-o în special după ce te speli pe mâini sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă ce conține ingrediente active antiîmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.

Citește și – Ai mâinile uscate? Folosește aceste remedii pentru mâini frumoase și catifelate

Exfoliază-ți mâinile doar o dată pe săptămână!

Iarna nu este recomandat să exfoliezi pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig și deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrub-ului să nu fie foarte agresive. Poți alege produse bio, care exfoliază delicat pielea.

Cum îți îngrijești mâinile iarna? – Folosește măști cosmetice pentru mâini!

Măcar o dată pe săptămână, dupa ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă. Poți folosi în locul acesteia chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun. După ce aplici masca sau uleiul, pune mâinile pentru 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat. Te vei bucura de o piele catifelată a mâinilor încă da la primele aplicări.

Citește și – Măști pentru mâini și unghii

Foto: 123rf