Atenţie la lăţimea pantofilor

Doar pentru că ai monturi nu înseamnă că trebuie să porţi doar pantofi medicinali, achiziţionaţi din farmacie. Îţi poţi cumpăra orice pereche de pantofi de dama casual, atât timp cât eşti atentă să nu fie prea înguşti. Cel mai probabil va fi nevoie să te orientezi spre pantofi cu vârful rotunjit, în detrimentul celor ascuţiţi, ca să fii sigură că picioarele îţi stau confortabil atunci cât îi porţi.

Materialul contează

Dacă monturile tale sunt deja destul de proeminente, trebuie să fii foarte atentă la materialul din care este confecționată încălţămintea pe care intenţionezi să o cumperi. Optim ar fi să alegi întotdeauna materiale moi, maleabile. Pielea întoarsă este o opţiune foarte bună, pentru că este mai fină şi ia mai repede forma piciorului. De asemenea, încălţămintea din piele tip mănuşă este recomandată persoanelor care au probleme din cauza monturilor. La polul opus se situează încălțămintea din piele lăcuită, care poate fi destul de dură şi poate exercita o presiune destul de mare asupra proeminenţei osoase, cauzând dureri. În ceea ce priveşte tenişii din pânză şi adidaşii, optează pentru versiunea „wide”. Din ce în ce mai mulţi producători realizează modelele lor de succes şi într-o versiune specială pentru persoanele cu piciorul mai lat.

Cel mai bun moment pentru a face cumpăraturi 

Chiar dacă ai monturi, chiar dacă nu, trebuie să ştii că momentul cel mai potrivit pentru a cumpăra încălţăminte este la finalul zilei. Explicaţia constă în faptul că seara picioarele tale sunt deja puţin umflate şi obosite, iar dacă o pereche de încălţăminte îţi vine în acest moment al zilei, atunci riscul de a-ţi face probleme este mai mic. De asemenea, atunci când eşti la magazin şi probezi încălţămintea, nu ezita să faci câţiva paşi cu pantofii pe care intenţionezi să-i cumperi. În acest fel, îţi poţi da seama mai bine de diferite detalii, de exemplu, dacă decupajul pantofului se suprapune direct pe mont şi îţi cauzează dureri.

Înălțimea tocului este relevantă

Desigur că un stiletto cu toc înalt este foarte sexy, dar nimic nu este mai puţin atrăgător decât o femeie care se chinuie să ascundă durerile provocate de astfel de modele de pantofi. Dacă ai monturi, trebuie să te resemnezi în faţa faptului că nu poţi purta anumite modele de pantofi, cum sunt cei foarte înalţi cu vârful ascuţit. Înălţimea tocului este un aspect de luat în considerare atunci când îţi alegi încălţămintea. Cu cât este mai înalt tocul, cu atât presiunea pusă pe articulaţia deja inflamată a degetului mare este mai puternică. Aşadar, în loc să suferi într-o pereche de pantofi care te fac să fii mai înaltă, alege să porți o încălţăminte în care să te simţi comod şi cucereşte-i pe toţi cu zâmbetul tău fermecător.

Alegerea încălțămintei potrivite poate face o mare diferență pentru starea ta generală de sănătate. Dacă poţi evita să porţi frecvent pantofi cu vârful ascuţit, prea strâmţi, cu toc foarte înalt, le vei face picioarelor tale o mare favoare şi, în timp, vei constata că a fost alegerea corectă.

Sursă foto:Unsplash.com  

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Miniprix