Ioana Silvia Silvian, medic specialist dermatolog în cadrul Medicover Skin Care Center şi CDT Dr. Victor Babeş, oferă explicaţii celor mai frecvente întrebări legate de relaţia pielii cu frigul şi de felul în care ar trebui să o îngrijim.

Cum alegem un produs cosmetic in perioada rece? Ce ingrediente cautam, pe care le ocolim?

Pielea sufera extrem de mult din cauza frigului. De aceea, multe din produsele pe care le foloseam vara par nepotrivite acum. Alegeţi produse cât mai grase, emoliente, care au rolul de a reface bariera hidrolipidică a pielii. Dacă rămâneţi pe varianta texturilor lejere, optaţi pentru loţiuni pe bază de uree, alfa-hidroxiacizi, sorbitol şi glicerină puternic hidratante. Alegeţi măşti intens hidratante, demachiante tip cremă, săpunuri de copii blânde precum “syndet” sau “surgras”. Evitaţi loţiunile tonice, produsele de gomaj, abrazive.

Daca avem un ten sensibil, care se înroșește la schimbările de temperatură, cum îl protejăm? Faptul că se înroșește e ceva ce ar trebui evitat?

Tenul responsiv la schimbările de temperatură este unul sensibil, de cele mai multe ori predispus sau care suferă de rozacee. Cu greu găsim acea crema care pare complet inofensivă. Optaţi pentru gamele de produse dedicate rozaceei, nu ignoraţi crema de protecţie solară şi protejaţi faţa cu un fular gros. Înroşirea pielii antrenează pierderi de apă, adică deshidratare care poate fi cu greu combătută. Cel mai înţelept este sa compensăm deficitul, adică să o hidratăm intens şi în paralel să aplicăm produse ceva mai grase care blochează pierderile de apă spre exterior.

Dacă ar fi să optăm pentru un singur produs cosmetic pe care să-l punem în geantă, la serviciu, ce alegem?

Cea mai înţeleaptă alegere ar fi o cremă de corp cu factor de protecţie solară special concepută pentru pielea sensibilă, dacă optaţi pentru aplicarea ei în timpul zilei; altfel, o cremă pentru bebeluşi e soluţia perfectă pentru piele iarna.

Sursa foto:123rf.com