CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vrei ca podoaba ta capilară să fie în cea mai bună formă, indiferent de anotimp? Vei afla cum îngrijești părul în sezonul ploios. Vara te confrunți cu soarele arzător sau cu apa cu clor din piscine. Iarna, temperaturile scăzute și aerul uscat iți dau mari bătăi de cap. Nici toamna sau primăvara nu sunt mai prejos, deoarece umezeala din atmosferă și zilele ba reci, ba calde iți electrizează părul și îl fac să arate mereu nearanjat.

Cum putem avea o podoabă capilară care să arate bine în orice situație, mai ales toamna? Iată ce sfaturi iți oferă stiliștii El Studio Style:

Cum îngrijești părul în sezonul ploios: Hidratarea este obligatorie

La fel ca și pielea, părul are nevoie de hidratare când temperaturile scad, altfel, riști să se usuce și să se deterioreze. Lipsa hidratării înseamnă și un scalp uscat, ceea ce poate genera mătreață și o piele iritată. Te sfătuim să folosești un șampon și un conditioner care să hidrateze și să bei suficienta apă.

Citește și: Cele mai bune soluții pentru buzele uscate! Cum îngrijești eficient buzele crăpate

Apa fierbinte dăunează părului

O baie fierbinte sună genial după o zi petrecută afară în ploaie și frig. DAR! Fii cu băgare de seamă, poate căldura iți face bine pe moment, însă iți garantăm că părul tău va avea de suferit. La fel ca la instrumentele de styling, fără protecție, el se va usca și mai tare și se va electriza din cauza temperaturii ridicate.

Nu folosi prea mult șampon

Prea mult șampon înseamnă eliminarea uleiurilor produse natural, ceea ce va duce ori la un scalp uscat, ori la o funcționare inversă a glandelor sebacee, care vor produce mai mult sebum decât în mod normal. Și ne îndoim că iți dorești așa ceva, nu-i așa?

Citește și: Utilizările șamponului mai puțin știute. Nu îl mai folosi doar să te speli pe cap!

Cum îngrijești părul în sezonul ploios cu produse antifrizz

Umezeala este inamicul părului. Ea este cea care îl electrizează și îl face să arate ca și cum nu ar fi fost deloc pieptănat, sau aranjat în vreun fel înainte de a ieși din casă. Cum poți evita evenimente de acest gen? Specialiștii îți recomandă să folosești un șampon pentru păr normal sau ușor de uscat, o mască extrem de hrănitoare pentru păr deteriorat și un produs leave in cu protecție termică.

Citește și: Cum să obții mai mult volum pentru părul tău: 5 trucuri

Sursa: 123rf.com