Atenție la placa de păr!

Nu exagera cu folosirea plăcii de întins părul sau a ondulatorului. Acestea îți usucă părul excesiv și, în timp, utilizarea lor va duce la pierderea pigmenților din păr. Rezultatul nu va fi deloc plăcut: părul tău blond devine mat și casant.

Îngrijire blândă

Părul blond este mai sensibil și are nevoie de îngrijire mai blândă. Dacă vrei să-și păstreze strălucirea și vigoarea, acordă-i întreaga ta atenție, de la spălare până la styling. Nu folosi orice produse cosmetice, ci unele pentru tipul tău de păr și pentru menținerea culorii cât mai mult timp.

Citește și – Beneficiile iaurtului pentru creșterea părului

Ce șampon și balsam folosești pentru părul blond

„Dacă ai părul vopsit blond, folosește un șampon special, de preferat unul pentru refacerea firului de păr sau unul pentru păr fin”, spune Vali Sava, stilist Londa Professional. Apa cu care te speli pe cap trebuie să fie călduță, iar mișcările blânde. După șamponare, clătești bine și aplici balsam, dacă părul este fin, sau mască, dacă firul de păr este mai gros. În cazul balsamului, nu e nevoie să-l lași să acționeze mult timp, deoarece este un tratament expres. În cazul măștii, însă, e necesar să stea 5 – 10 minute pe păr, pentru că este mai consistentă și mai puternică în privința concentrației de substanțe active. La final, aplică un ulei concentrat pentru vârfuri.

Ce trebuie să mai știi dacă ai părul blond

Știi că nuanța se deschide de la soare, dar, pentru ca părul să nu devină tern, aspru și cu vârfurile arse, trebuie să folosești un produs de styling cu protecție solară. Sunt frumoase șuvițele, dar nu le vrei arse de soare, ci de o strălucire naturală. Așa că încă de acum, primăvara, dacă stai cu părul la soare o perioadă mai îndelungată, folosește protecție pentru păr.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îngrijești corect părul vopsit