Pare un lucru foarte simplu să-ți vopsești părul. Însă dacă iei în calcul că vrei o schimbare radicală, poate deveni un pic mai complicat. Trebuie să ții cont de nuanța pielii tale, de culoarea sprâncenelor și de faptul că pentru trecerea de la o culoare închisă la una deschisă, părul trebuie decolorat. Presupunând că ai luat în calcul toate aceste lucruri și ți-ai vopsit părul, iată câteva sfaturi de la stiliști de care să ții cont.

Produse pentru îngrijirea părului vopsit

Toate produse de îngrijire a părului vopsit trebuie alese cu atenție. Ai nevoie de un șampon creat special pentru păr colorat. Acesta are ingrediente speciale care protejează nuanța și va curăța delicat. De asemenea, nici balsamul nu trebuie să lipsească. Alege-l, de preferat, din aceeași gamă cu șamponul. E important să conțină pigmenți coloranți, care vor oferi intensitate maximă culorii.

Alege produsele în funcție de tipul tău de păr!

În funcție de scopul pentru care a fost creat, șamponul are o anumită concentrație de ingrediente active. Pentru ca acestea să funcționeze, e nevoie să alegi șampon și balsam pentru tipul tău de păr (gras, uscat, fin, cu tendință de îngrășare etc). Arabella Zadic, Brand Ambassador System Professional România, spune că șamponul trebuie aplicat delicat, prin masaj circular cu buricele degetelor. După ce clătești bine părul, e timpul să aplici și balsamul, doar pe lungimi.

Citește și – Coafuri pentru toamna 2018. Ce culori se poartă în acest sezon?

Mască pentru părul vopsit

Vrei ca nuanța să se păstreze mai mult timp, părul să nu devină aspru sau uscat? Antoaneta Stoican, stilist în echipa Wella România, te sfătuiește să folosești o mască pentru păr o dată pe săptămână. Poți alege una pentru părul vopsit sau o mască pe care scrie că este destinată reparării structurii firului de păr sau hrănirii acestuia. De asemenea, ai la îndemână produse naturale din care să prepari acasă o mască pentru păr. Uleiul de măsline, gălbenușul de ou sau banana sunt printre ingredientele perfecte de folosit pentru măștile de păr.

La cât timp trebuie să-ți vopsești părul?

Stiliștii recomandă să-ți vopsești părul în mod regulat, între 6 și 8 săptămâni. Dacă o faci mai des, în timp, părul se va deteriora și va fi destul de dificil să-i redai strălucirea și sănătatea. Încearcă să ții cont de această regulă și apelează la soluțiile de urgență (revopsirea în cazul în care nuanța nu a prins cum îți doreai sau nu te avantajează) doar când chiar ai nevoie.

Cum alegi nuanța potrivită în funcție de culoarea ochilor?

Iată câteva recomandări de la hair-stiliști. Dacă ai ochii căprui, optează pentru blond platinat dacă ai pielea deschisă sau pentru castaniu, dacă ai pielea mai închisă. Dacă ai ochii negri, atunci și părul trebuie să fie la fel de închis ca aceștia sau poți încerca două tonuri mai deschise. Pentru ochi verzi, încearcă blond sau pentru contrast castaniu închis. Ochi albaștri, piele albă – cea mai bună combinație este cea nordică – păr blond, cât mai deschis. Dacă vrei ceva îndrăzneț, ce zici de roșu?

Cum aplici corect vopseaua de păr?

Trasează o cărare și aplică vopseaua cu ajutorul unei pensule. Apoi fă altă cărare și continuă să aplici în același mod. După ce ai acoperit tot părul, strânge-l, masează ușor cu buricele degetelor, pune o cască de duș și lasă să acționeze. Fiecare vopsea are un timp diferit de acțiune asupra firului de păr (e scris în instrucțiunile de folosire), așa că fii cu ochii pe ceas și respectă această perioadă.

Cum păstrezi culoarea mai mult timp?

Există câteva reguli simple. Ține cont de ele și vei observa că nuanța se va păstra mai mult timp. În perioada imediat următoare după ce te-ai vopsit, nu spăla părul foarte des. Dacă se îngrașă mai des decât ți-ai dori, poți folosi șampon uscat între spălări. Usucă-ți părul cu foehnul doar când ești presată de timp. La fel, folosește placa de păr sau ondulatorul cât mai rar cu putință.

Foto: 123rf

Citește și – 5 reguli de urmat când îți vopsești părul acasă