De ce e bun uleiul de cocos pentru a reduce celulita?

Conține acizi grași de tip omega, care sunt benefici pentru organism și pentru a elimina celulita. Ajută chiar la reducerea celulitei când aceasta a ajuns în stadiul de „coajă de portocală”.
Conține vitamina E, cu rol important în hidratarea pielii, în prevenirea îmbătrânirii pielii și în a ajuta la eliminarea grăsimilor.
Conține colagen și elastină, ambele având rolul de a menține pielea fermă.

Citește și – Celulita – tratamente pe care le poți face acasă

Cum folosești uleiul de cocos pentru a reduce celulita?

Este foarte ușor să aplici uleiul de cocos. Trebuie doar să iei un pic de ulei și să-l aplici pe zonele cu celulită. Fă un masaj ușor al pielii, ascendent, pentru a îmbunătăți circulația la nivelul pielii. Circulația deficitară este una dintre principalele cauze care duc la apariția celulitei. Rezultatele apar destul de repede, dacă folosești uleiul de cocos de două ori pe zi, în mod constant. Dacă vrei ca acest tip de masaj să aibă efect cât mai repede, specialiștii recomandă să-ți exfoliezi pielea de două ori pe săptămână, pentru ca uleiul de cocos să fie absorbit mai ușor de piele.

Exfoliant de corp cu ulei de cocos și zahăr

Poți încerca să-ți prepari un exfoliant de corp din ulei de cocos și zahăr sau zahăr brun. Combină-le, iar efectul lor combinat va fi acela de exfoliere a pielii datorită zahărului și de hidratare datorită uleiului de cocos. După aceea, poți adăuga ulei de cocos și să continui să masezi zonele cu celulită.

Combină uleiul de cocos cu zaț de cafea și zahăr brun!

Unul dintre preparatele pentru combaterea celulitei pe care le poți face acasă este combinarea uleiului de cocos cu zaț de cafea și zahăr brun. Un remediu recomandat de trei ori pe săptămână, cu efecte foarte bune în reducerea vizibilă a aspectului pielii de „coajă de portocală”, după numai două – trei săptămâni de la prima aplicare.

Ingrediente:

  • un sfert de ceașcă cu zaț de cafea
  • 3 linguri cu zahăr brun
  • 3 linguri cu ulei de cocos organic (îl găsești în magazinele cu produse naturiste)

Mod de preparare și aplicare:

Încălzește 10-15 secunde uleiul de cocos, pentru a ajunge la o consistență lichidă. Pune într-un bol zațul de cafea, adaugă zahărul brun și apoi uleiul încălzit. Amestecă-le bine până se formează o pastă. Când este gata, ia o parte din amestec și aplică-l pe corp. Masează ferm fiecare zonă cu celulită, prin mișcări circulare și ascendente.

Foto: 123rf

Citește și – Obiceiuri care duc la apariția celulitei

–  Top 25 cele mai bune alimente care combat celulita