De ce apar ridurile din jurul ochilor?

Contracțiile musculare faciale duc la apariția primelor riduri de la  colțul ochilor. De exemplu, când zâmbești, când te încrunți, observi deja liniile fine. Pentru ca acestea să nu se transforme în riduri profunde, e nevoie să ai o rutină de îngrijire pe care să o respecți în fiecare zi. Pielea este mai subțire, mai sensibilă, în zona din jurul ochilor, de aceea trebuie să-i acorzi o atenție specială. Evident, pe lângă folosirea unei creme, e bine să știi că fumatul, expunerea la soare fără protecție solară, alimentația bogată în grăsimi, mâncarea de la fast-food, toate duc, în timp, la pierderea elasticității pielii.

Cum alegi crema de ochi?

De obicei, fiecare gamă de cosmetice are produse complementare. Cremă de zi, de noapte și de ochi. Dacă te gândești că faci economie în buget și poți folosi crema de față și pentru zona din jurul ochilor, faci una dintre cele mai întâlnite greșeli. Aceasta este  o explicație pentru apariția cearcănelor sau a pungilor sub ochi.

Crema de ochi trebuie aleasă în funcție de tipul de ten, dacă e uscat ai nevoie de hidratare, dacă e gras, vei alege o cremă cu ingrediente care absorb sebumul, dacă e sensibil, neapărat alege un produs dermatocosmetic, pe care-l găsești în farmacii.

Dacă ai pungi sub ochi, caută creme fresh, cu extract de castravete, care are proprietatea de a reduce zona inflamată și a reda prospețimea pielii.

Citește și – Cearcăne și anticearcăn – ce culori să alegi?

Cum folosești crema de ochi?

Se întâmplă să ajungi seara acasă, obosită, și să nu ai chef să te demachiezi. Niciodată să nu te culci fără să-ți demachiezi tenul, pentru că vei vedea urmările a doua zi dimineață. Tenul va fi încărcat, tern și vei regreta că nu ți-ai acordat cinci minute pentru tine cu o seară înainte.

Crema de ochi se aplică după ce ai îndepărtat cu atenție tot machiajul. Când demachiezi zona ochilor, folosește mișcări ușoare, nu apăsa sau șterge cu putere machiajul. Când aplici crema de ochi, pui o cantitate foarte mică și o tapotezi cu degetul inelar. Nu folosi multă cremă, pentru că nu va fi absorbită în piele. Bazează-te pe principiul „less is more” (mai puțin e mai mult)!

O aplici începând din colțul intern al ochiului către exterior, până sub sprânceană. Mișcările sunt delicate și… zilnice. De fapt, de două ori pe zi, dimineața și seara. Nu te aștepta la primele rezultate după trei, patru zile, ci după cel puțin două săptămâni. Ai nevoie de consecvență și de un program de îngrijire de care să te ții.

Foto: Hepta

Citește și – Tratamente naturale pentru laba gâștei