Tipuri de argilă

Folosită de mii de ani în domeniul frumuseții, beneficiile argilei sunt cunoscute și când vine vorba de podoaba capilară. În special argila verde este recunoscută pentru calitățile ei în reducerea sebumului și în redarea sănătății și strălucirii naturale părului gras, care lucește. E important să cumperi argilă verde naturală din farmacii sau magazine specializate. Iată trei tipuri de argilă și rolul lor în menținerea frumuseții părului.

Argila verde se folosește în tratamentele și măștile pentru păr gras. Combate mătreața și echilibrează producerea sebumului

Argila neagră sau gri este ideală pentru tratamentele împotriva căderii părului. De asemenea, are rol și în creșterea părului.

Argila albă este cea mai delicată dintre toate tipurile de argilă și este indicată pentru orice tip de păr.

masti cu argila pentru orice tip de ten

Argila este folosită și în tratamentele cosmetice pentru ten. Îți recomandăm să citești și  – Măști miraculoase pe bază de argilă pentru fiecare tip de ten

Cum faci o mască cu argilă verde pentru păr gras

Pune într-un bol din ceramică sau porțelan 4 – 5 linguri de argilă verde și toarnă apă minerală, amestecând până ajunge la o consistență de tipul unei creme. Toarnă apa câte puțin, nu toată deodată, și amestecă încontinuu. Aplică pe părul umed, pe toată lungimea lui, cu o pensulă. Masează apoi delicat, cu mișcări circulare și lasă să acționeze între 20 – 30 de minute. Clătește părul cu apă călduță din abundență și usucă-l cum o faci de obicei. După ce aplici această mască cu argilă, nu folosi placa de întins părul în aceeași zi.

Opțional, după ce ai omogenizat cu apa, poți adăuga aloe vera sau sucul proaspăt de la o lămâie stoarsă, pentru a aduce mai multe elemente nutritive măștii.

Nu rata aceasta masca pentru par gras! E exact ce trebuie,

Foto: 123rf

Citește și – Argila albastră, darul naturii pentru sănătate