Violeta Pavlovici, hairstylist Londa Professional, îți dezvăluie care sunt pașii care ar trebui să facă parte din rutina ta de îngrijire,dacă vrei să scapi de electrizarea lui.

Alege un șampon hidratant!

Dacă ai părul poros, al cărui volum este greu de stăpânit, folosește un șampon pentru hidratare. Ingredientele conținute de un astfel de produs te ajută să reții umiditatea în păr și să combați părul rebel.

Nu uita de balsam și tratament de hidratare!

Nu sări peste conditioner! Mai mult, o dată pe săptămână folosește un tratament intensiv de hidratare. Alege un balsam adaptat, care conține ingrediente cum ar fi uleiul de avocado sau cel din germeni de grâu.

Citește și – 5 coafuri pentru păr mediu

Lasă părul să se usuce în mod natural!

Înainte să îți usuci părul cu foehnul, lasă părul să se usuce în mod natural 80-90%. Uscătorul poate electriza și mai rău părul”, spune hairstylistul.

Prea mult aer fierbinte concentrat direct asupra părului îl poate deshidrata. Și asta, mai ales în timpul lunilor de iarnă, când aerul este mai puțin umed. Dacă ai părul ușor ondulat, lasă părul să se usuce natural în proporție de 90%, apoi folosește un uscător pentru a-l usca integral. De asemenea, un alt sfat al specialiștilor este sa utilizezi un uscător cu difuzor la viteza redusă.

Încearcă uleiurile de păr pentru a preveni electrizarea părului!

Periază-ți părul în mod regulat pentru a ajuta uleiurile naturale să se distribuie pe întreaga suprafață a cuticulei, menținându-ți părul hidratat. Pentru îngrijirea părului uscat, recomandarea este să folosești un ulei pentru păr (poți încerca uleiul de argan) pe care să îl aplici pe lungimi și vârfuri. Uleiul acționează ca o barieră, împiedicând umezeala să intre în păr.

Ține în geantă un produs de styling pentru eventuale retușuri!

Dacă te prinde ploaia și părul devine rebel, serul de păr va fi cel mai bun prieten al tău. Dacă părul este prins într-o coadă de cal și părul începe să se electrizeze, îl poți domoli cu un fixativ cu fixare flexibilă.

Foto: 123rf

Citește și – 3 produse esențiale pentru îngrijirea părului iarna