Cum cureți hainele din piele velur? Este un material natural deosebit de plăcut. Multe femei preferă pielea velur în defavoarea celei lucioase. Din păcate, în timp ce pielea normală- tăbăcită industrial se curăță ușor, pielea velur atrage praful, murdăria și imprimă uzura în material. 

De ce ai nevoie-

1. Pudră de talc sau praf de cretă pentru a scoate petele de ulei sau mâncare. Pui o cantitate considerabilă pe pată și o lași să acționeze cel puțin 24 de ore. Apoi cureți cu o perie cu fire țepoase.
2. Perie rigidă. Orice pată de murdărie sau cele închise la culoare rămase după ce te-a prins ploaia se curăță prin frecare temeinică cu ajutorul unei perii rigide.
3. Abur pentru petele vechi de murdărie. Dacă o pată este mai veche, folosește-te de opțiunea fierului de călcat prin care acesta produce abur, sau chiar de un aparat special care calcă hainele cu ajutorul aburului. Nu apropia prea mult și nu insista o perioadă mai mare de câteva secunde. Pune aburul apoi curăță imediat cu peria rigidă. Atenție, perie rigidă nu înseamnă perie de sârmă. O astfel de perie pentru pielea velur se găsește la magazinele speciale de încălțăminte. Tot acolo poți găsi soluții speciale pentru curățarea peteleor dificile de pe pantofii sau gențile din piele velur.

Copyright: helenamozhjer / 123RF Stock Photo