Consecințele pot varia de la iritații și îmbătrânire prematură la nivelul pielii, până la leziuni ale organelor. Acestea se datorează în mare parte stresului oxidativ, care este definit ca o supraproducție de specii de oxigen reactiv distructive și incapacitatea rețelei de antioxidanți naturali a organismului de a le neutraliza înainte de a dauna pielii și altor organe.

Citește și: Băutura cu papaya ce oferă strălucire tenului și pielii

Cum afectează poluarea pielea

Factorii de mediu, precum razele UV, fumatul și poluarea rezultată de la mașini au capacitatea de a crea radicali liberi. Când acești radicali liberi sunt în aerul pe care îl inspirăm zi de zi, în timp ce ne îndreptăm spre muncă, ne plimbăm prin parc sau pur și simplu ne bucurăm de o zi hoinărind pe străduțele orașului, ei atacă pielea. Mai mult decât atât, în timp ce poluarea se prezintă într-o varietate de forme, tenul este afectat negativ din cauza radicalilor liberi. Cele mai frecvente reacții adverse? Piele uscată, deshidratată, aspect lipsit de vitalitate și semne premature ale îmbătrânirii tenului precum ridurile și liniile fine.

Un alt factor de luat în considerare este apa dură. Deși nu este considerată un tip de poluare în sens tradițional, apa dură este, de asemenea, un factor de mediu care poate afecta negativ pielea. Alcalinitatea apei dure perturbă echilibrul optim, determinând-o să se usuce și să devină ternă.

Citește și: Cum combați cercurile negre din jurul ochilor prin metode naturale

  1. Cum combați efectele poluării asupra tenului: Hidrateaz-o corespunzător

Principalul obiectiv al rutinei de îngrijire a pielii este de a crea și menține o barieră împotriva radicalilor liber. Dacă aceasta este compromisă, toxinele vor ataca și mai intens celulele. Deoarece poluanții atmosferici provoacă carență de vitamine în piele, este de datoria noastră să le suplimentăm, astfel încât să consolidăm bariera cutantă.

  1. Cum combați efectele poluării asupra tenului: Detoxifiaz-o cu produse delicate

Găsește un produs delicat, dar care are ingredientele necesare pentru a elimina toxinele și poluanții nocivi din piele. Alege unul care conține extract de eucalipt Bio. Acesta are proprietăti antiseptice. Ai nevoie și de vitaminele B3 și B5 care hrănesc pielea, oferindu-i un aspect radiant.

  1. Cum combați efectele poluării asupra tenului: Fii constantă în ritualul de îngrijire

Poate unul dintre cele mai importante sfaturi este de a fi constantă cu îngrijirea pielii. Astfel încât să-o protejezi în permanență, nu doar în momentul în care efectele poluării încep să fie vizibile. Ai grijă de atât la produsele folosite, cât și la alimentație.

Citește și:

Ce consecințe controversate are router-ul wifi asupra organismului nostru

Sursa foto: 123rf.com