Citește și – Lacul de unghii: ghid complet de utilizare

Aplică o bază înainte de lacul de unghii!

Este un pas pe care specialiștii recomandă să nu-l sari sub nicio formă, dacă dorești ca lacul de unghii să reziste pe unghii mai mult de două zile. De asemenea, baza are și rolul de a proteja unghia de pigmenții din ojele în culori puternice, precum roșu, albastru sau negru. Astfel, previi îngălbenirea unghiei, una dintre problemele cu care te poți confrunta când folosești lac de unghii foarte des.

Cum aplici lacul de unghii? Ce spune specialistul?

După ce ai folosit baza, poți începe aplicarea ojei. Folosită corect, oja are un rol important în protejarea unghiei și sigilarea hidratării sale naturale. Iată câteva recomandări pentru aplicarea corecta a lacului de unghii de la Jessica Vartoughian, creatoarea brandului de produse Jessica Cosmetics. Ține cont de ele și vezi dacă rezultatul este pe măsura așteptărilor!

  • Ai grijă să încarci pensula cu o cantitate generoasă deprodus;
  • Întâi aplică o linie fină deojă sub vârful unghiei;
  • Folosește o cantitate generoasă de lac pe unghie;
  • Fă mișcări lungi și continue pentru a evita formarea bulelor de aer;
  • Sigilează marginile.

Truc pentru ca manichiura să reziste mai mult

La final, aplică un strat de topcoat. Iar pentru o manichiură rezistentă, aplică încă un strat de topcoat în ziua următoare, apoi repetă procedura o dată la 3 – 4 zile. Vei observa că lacul de unghii va dura mai mult. Nu uita, de fiecare dată când faci treburi casnice, să folosești mănuși de menaj, atât pentru a-ți proteja pielea, cât și pentru a păstra manichiura intactă cât mai mult timp.

Foto: 123rf

Află ce modele de unghii se poartă în fiecare sezon

Citește și – Ce manichiuri se poartă în toamna 2017