E important și să alegi produse cosmetice diferite pentru față și corp. Practic, trebuie să urmezi aceleași principii ca atunci când folosești o cremă hidratantă. Nu te dai pe față cu crema cu care te dai pe corp.

De asemenea, pentru a te bucura de un bronz uniform și cu aspect cât mai natural, ai câțiva pași de urmat.

Aplică autobronzant pe pielea perfect epilată!

De ce? Dacă te epilezi după ce ai aplicat autobronzantul, indiferent că e vorba despre a doua zi sau peste câteva zile, vor apărea dungi pe piele.

Exfoliază pielea înainte să aplici autobronzantul!

Folosește produse de exfoliere adaptate tipului tău de piele și insistă în zona coatelor și a genunchilor. În acele părți, autobronzantul are tendința să coloreze pielea în nuanțe mai închise decât în restul corpului.

Cum aplici autobronzantul pe corp

Cel mai important este să citești cu atenție instrucțiunile de pe produsul folosit. E diferită aplicarea unui spray autobronzant de cea a unei creme sau a unui ulei.  Nu depăși durata scrisă pe ambalaj. Dacă vrei o nuanță mai închisă, nu folosi o cantitate mai mare de produs, ci aplică autobronzant după opt ore de la prima folosire. Folosește aceeași cantitate în toate zonele corpului, pentru ca pielea să se coloreze uniform.

Cum aplici autobronzantul pe față

Folosește întotdeauna un autobronzant pentru față! Chiar dacă vei cheltui mai mult pe două produse (unul pentru corp și unul pentru față), merită! Aplică un strat subțire, nu exagera cu cantitatea de produs, deoarece tenul se colorează mai repede. Atenție la zona gâtului și după urechi. Nu uita de ele!

Ce trebuie să mai știi când folosești autobronzant

Poartă mănuși! Cu siguranță nu vrei să ai mâinile pline de pete, doar pentru că ai neglijat un aspect atât de minor – cumpărarea unor mănuși din latex.

Respectă timpul de uscare! Nu vrei să-ți vezi și hainele colorate, ci doar pielea, nu-i așa?

Nu face duș imediat după ce ai aplicat autobronzantul. Așteaptă cel puțin 12 ore, pentru ca produsul să intre perfect în piele!

Oferă-ți timp! Nu e indicat să te gândești seara: mâine dimineață mă dau cu autobronzant și plec la serviciu. În niciun caz! Dimineața mai ai multe lucruri de rezolvat și nu vei avea niciodată timp suficient să aplici corect autobronzantul. Mai ales dacă ești începătoare. Așa că recomandat este să începi această „operațiune” când ești relaxată și ai mult timp la dispoziție.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îți păstrezi bronzul mai multă vreme