Ți se pare că parfumul pe care l-ai folosit toată vara nu se mai potrivește acum, când a venit frigul? Nu e nimic neobișnuit. Vara avem tendința să preferăm aromele florale, fresh, care nu persistă foarte mult. Toamna, însă, notele lemnoase, calde sunt cele care ar trebui să definească parfumurile pe care le folosim.

Ce sunt notele unui parfum?

Ai văzut, probabil, în descrierea unui parfum că acesta cuprinde trei tipuri de note. Notele de vârf sunt cele puternice, pe care le simți prima dată și care se evaporă destul de repede. Notele de mijloc nu sunt la fel de persistente ca primele și se spune despre ele că formează inima parfumului. Ele fac trecerea către notele de bază, care definesc parfumul. Acestea sunt puternice și se fac resimțite cam la jumătate de oră, chiar o oră de când ai aplicat parfumul.

Citește și – 10 trucuri ca să afli dacă parfumul cumpărat e original

Cum alegi corect un parfum?

Dă-ți timp când mergi să-ți cumperi un parfum nou. Nu este o achiziție pe care s-o faci când ești grăbită. Nu încerca foarte multe parfumuri pe piele, pentru că mirosurile se vor amesteca. Folosește testere și apoi mai plimbă-te prin alte magazine, până când ajungi la notele de bază, cele care rămân, de fapt.

Arome de toamnă

Dacă dorești ca parfumul să persiste, îți recomandăm note de bază puternice, precum patchouli, mosc, vanilie, vetiver, lemn de santal. Parfumurile orientale sunt și ele pe lista de toamnă. Deși au note florale, ele sunt mai grele, opulente și mai persistente. Folosește-le cu moderație dimineața și în timpul zilei și mai mult seara.

Foto: 123rf

Citește și – 6 trucuri pentru ca parfumul să reziste mai mult