Părul gras

Caută șampoane care au printre ingrediente mușețel, salvie, urzică, ulei de arbore de ceai, argilă verde sau ulei de lămâie. Acestea curăță scalpul, au efect purifiant, absorb și țin sub control excesul de sebum. Aplică șampon de două ori, folosind întotdeauna o cantitate mică de produs, masează cât mai delicat pielea capului și clătește părul foarte bine la final, dar cu apă călduță, nu fierbinte.  Când e cald afară, lasă-l să se usuce natural. Dacă în schimb trebuie să folosești uscătorul, ai grijă ca temperatura acestuia să fie cât mai mică. În cazul tău, spălatul părului zi de zi nu face altceva decât să sporească secreția de sebum.  Folosește balsam sau mască o dată pe săptămână și numai de la jumătate în jos sau doar pe vârfuri.

Părul uscat și fragil

Are un aspect tern, e lipsit de strălucite, nu are nicio formă și e greu de arnajat. În cazul scalpului și părului uscat, sebumul secretat de glandele sebacee este în cantitate prea mică pentru a putea hidrata părul până la vârfuri, de aceea, în majoritatea cazurilor acestea, se despică foarte ușor. Uleiul de argan, uleiul de cocos, de jojoba, de migdale, mirea, avocado și panthenolul sunt câteva dintre ingredientele care vor hrăni firul de păr, îl vor rehidrata și îl vor ajuta să îți refacă structura. Pe lângă șampoanele cu acțiune reparatoare, fortifiantă, cele bio, pe bază de plante sunt o alternativă excelentă. Dintre acestea le amintim pe cele cu extact din frunze de mesteacăn, mușețel sau aloe vera. Părul cărunt se încadrează și el în această categorie, așa că, dacă  ai ales să nu îl vopsești, îngrijește-l în același mod.

Părul ondulat sau creț

Este în general fragil, uscat și lipsit de strălucire. Ai nevoie de un șampon nutritiv, care să dea strălucire și o elasticitate specifică,  menită să pună în valoare frumusețea onduleurilor. Pentru acest tip de păr, specialiștii recomandă produse pe bază de extract de bambus, ulei de palmier sau orice alte uleiuri cu proprietăți hrănitoare. Folosește o mască potrivită părului creț și piaptănă mereu după aplicare pentru a descurca părul și a distribui produsul uniform. Pentru o mai bună definire a bulcelor, cât timp acționează masca, modelează-ți buclele cu degetele. Aplică spumă pentru păr creț și lasă-l să se usuce natual, pentru că așa onduleurile se vor așeza cel mai bine sau folosește un feon cu difuzor și uscă părul cu capul în jos, de la vărfuri spre rădăcină.

Părul vopsit

Produsele special create oferă îngrijirea de care ai nevoie, căci hrănesc, protejează părul de efectele vopsirii și dau culorii strălucire.  Printre ingredientele pe care trebuie să le ai în vedere când îți alegi șamponul se numără untul de shea (menține culoarea), ceaiul verde (protejează părul) și uleiul de jojoba (dă strălucire). Folosește o mască regenerantă, potrivită pentru părul vopsit și ai grijă de vârfuri cu uleiuri sau alte produse speciale.

Sursa foto: Flickr.com