Din experiența de până acum, care au fost cele mai frecvente probleme pe care le-ai avut? Produsul a rezistat pe piele doar câteva ore? Nu a acoperit uniform zonele cu probleme? Tenul părea foarte încărcat? Pielea s-a iritat repede? Răspunsurile la astfel de întrebări te vor ghida către cel mai bun produs potrivit pielii tale.

Fondul de ten lichid

Este potrivit tenurilor normale și uscate și sunt preferate datorită felului în care reușesc să mascheze ridurile și porii. Acestea asigură o acoperire medie, însă unele pot crea și senzația neplăcută de ten încărcat. Tocmai de aceea, caută texturile ușoare, care nu îngreunează pielea.
Este foarte important, în cazul fondul de ten lichid, să găsești exact culoarea potrivită tenului tău, întrucât diferențele sunt imediat sesizabile. Cu ajutorul degetelor, aplică fondul de ten pe obraji, nas, frunte şi bărbie. Foloseşte o pensulă pentru a întinde fondul de ten prin mişcări circulare, astfel încât fondul de ten să nu se strângă între liniile fine ale feţei. La final, aplică o pudră translucidă, care să estompeze luciul pielii.

Fondul de ten compact

Acesta are rolul de a matifia sau de a ilumina tenul, însă doar în cazul unei persoane cu tenul normal sau gras. Aplicată pe un ten uscat, pudra va acoperi neuniform și inestetic tenul. Folosirea unui burete este metoda clasică a aplicare a fondului de ten pudră, pornind din centrul feței spre exterior.

Cremele BB

Sunt creme colorate, care asigură o acoperire ușoară a pielii, o luminează, o hidratează și o protejează de soare. Este perfectă pentru persoanele care nu se împacă foarte bine cu fondurile de ten.

Cremele CC

Sunt un pas înainte, comparativ cu cremele BB, întrucât uniformizează mai bine tenul, asigurându-i, de asemenea, protecție solară. În plus, conține ingrediente anti-îmbătrânire.

Cremele DD

Mai hidratantă decât cremele anterioare, cremele DD (daily defense-protecție zilnică) promit să facă de toate: să uniformizeze, să acopere, să trateze micile probleme ale pielii.

Sursa foto: 123rf.com