Pare destul de simplu să-ți schimbi culoarea părului. În fond, există atât de multe tipuri de vopsea de păr, de la nuanțatoare până la cele permanente, încât te gândești adesea că dacă nu-ți place cum a ieșit, poți oricând să încerci altceva. Pentru a nu experimenta foarte mult, deoarece există riscul ca firul de păr să se strice, e bine să ții cont de câteva lucruri atunci când îți alegi noua nuanță. Printre acestea, cele mai importante sunt nuanța pielii și culoarea ochilor.

Cum alegi culoarea părului în funcție de nuanța pielii

Culoare pielii se împart în tonuri reci și tonuri calde, iar de ele trebuie să ții cont atunci când îți alegi culoarea de păr potrivită.

Tonurile reci – piele deschisă la culoare, albă, care se bronzează greu.
Pentru păr poți alege culori precum castaniul arămiu, auriu sau blond deschis. De asemenea, poți încerca și tonuri de roșu. Atenție și la sprâncene, dacă acestea sunt foarte închise, specialiștii recomandă să le vopsești (atenție, nu cu vopsea pentru păr) într-un ton puțin mai deschis, pentru ca noul tău look să nu pară artificial.
Tonurile calde – piele care se bronzează ușor, de culoare medie către măslinie.
Dacă ai pielea în tonuri calde (nuanțele de galben și maro predomină la acest tip de piele), este destul de ușor să alegi culorile potrivite pentru păr. Optează pentru maro foarte închis sau chiar negru. De asemenea, ți se potrivesc și castaniul, nuanța „vinetei” sau mahon. Dacă vrei să pari mai tânără, alege castaniu deschis sau șuvițe castanii deschise, care să ofere echilibru între pielea ta și trăsături.

Culoarea părului în funcție de culoarea ochilor

Pentru ochi căprui

Alege tonurile castanii sau mahon, dacă ai pielea în tonuri calde și blond cenușiu sau platinat, dacă ai pielea în tonuri reci.

Pentru ochii verzi

Cum alegi culoarea părului în funcție de culoarea ochilor

Dacă ai pielea în tonuri calde, nuanțele castanii, de la cele deschise până la cele medii, ți se potrivesc cel mai bine. Îți vor îndulci trăsăturile și te vor întineri.

Dacă ai pielea în tonuri reci, încearcă tonurile de blond cenușiu sau alte variante de blond.

Pentru ochi negri

Dacă ai pielea închisă la culoare, în tonuri calde, alege orice variantă de castaniu. Vei arăta mai tânără. Dacă ai pielea în tonuri reci, optează pentru variante de maro închis sau negru.

Pentru ochi albaștri

Dacă ai pielea în tonuri reci și vrei o schimbare, încearcă u  negru intens, care să-ți pună în evidență ochii. Dacă ai pielea în tonuri calde, poți opta pentru un blond caramel.

Culoarea părului în funcție de vârstă

Odată cu primele fire de păr alb, apare și întrebarea: „cum să mă vopsesc?” Iar de aici începe lungul șir al altor întrebări. Să aleg nuanțe naturale? Să fac o schimbare radicală? Oare cum mi-ar sta roșcată? Dar blondă? Și alte întrebări mai îndrăznețe: Să încerc mov? Sau poate albastru? Să-mi fac șuvițe verzi? Te recunoști cu siguranță măcar în una din aceste întrebări. Specialiștii recomandă să încerci schimbările radicale atunci când ești mai tânără, iar părul este sănătos. Pe măsură ce trec anii, alege nuanțe apropiate de culoarea ta naturală și încearcă să folosești vopsea care nu conține multe ingrediente chimice.

Citește și – Cum oprești căderea părului prin metode naturale

Părul vopsit – trucuri de îngrijire

Specialiștii în frumusețe recomandă să nu-ți vopsești părul mai des de 6-8 săptămâni. Mai mult, aceasta este perioada optimă pentru reînnoirea culorii. În cazul în care rădăcinile devin vizibile, iar contrastul între nuanțe este prea mare, le poți colora doar pe acestea.
Usucă părul cu foehnul doar dacă nu ai timp să-l lași să se usuce liber.
Atunci când folosești aparate cu aport de căldură (foehn, ondulator, placă de întins părul), nu uita să aplici înainte o cremă sau un ulei cu protecție termică.

Produse de styling pentru părul vopsit

Cum alegi culoarea părului

Masca pentru păr este produsul pe care trebuie să-l folosești o dată pe săptămână. Pe lângă șamponul și balsamul ce conțin ingrediente speciale pentru părul vopsit, masca trebuie aplicată pentru ca nuanța să fie strălucitoare și să reziste mai mult. Alt produs pe care ar fi bine să-l cumperi este un serum pentru păr. Mai ales iarna, părul are nevoie de hrănire. Serumul se poate aplica după șamponare. Uleiul de păr aplicat pe vârfuri completează acest „ritual” de îngrijire a părului vopsit.

Foto: 123rf

Citește și – 5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?

Vezi și ce culori de par se potrivesc pentru sezonul toamna-iarna