Însă, dacă ții cont de sfaturile de mai jos, poți porni în această misiune înarmată cu câteva informații prețioase, care îți vor fi de mare folos.

 

 1. Găsește magazinul potrivit

 

Sunt magazine specializate în echipamente de înot și plajă – de la costume de baie elegante, la alegeri pentru femei care preferă stilul sport, într-un astfel de loc vei găsi de toate. Dacă nu ai în minte un model anume, poți încerca și să intri din magazin în magazin, din moment ce cam toate brandurile cunoscute au, cel puțin pe timpul verii, o secțiune de costume de baie.

 

Ca să stai liniștită toată vara, este recomandat să îți achiziționezi două-trei costume, în diferite forme și stiluri. Apa bogată în clor din piscine, dar și cea foarte sărată a mării pot afecta culorile sau deteriora materialele. Și nu vrei să te trezești că trebuie să rupi o zi din concediu ca să mergi din nou la shopping. Mai ales că modele care să pice ca turnate și să fie și în trend nu se găsesc pe toate gardurile. Dacă bugetul este o problemă, stai fără griji. Cu o soluție precum aceasta ai rezolvat și stocul de costume de baie șic, dar îți rămân și bani în plus de cheltuială în concediu. Iar returnarea sumei o poți face când te întorci din vacanță.

 

 1. Studiază-ți bine corpul

 

Forma corpului tău, dar mai ales zona pe care kilogramele tind să se depună, trebuie, în mod ideal, să determine tipul costumului de baie ales. Măsoară-ți șoldurile în punctul cel mai lat, talia în punctul cel mai îngust și sânii în zona cea mai voluminoasă. Croiul costumelor de baie se face în funcție de aceste măsurători.

 

În funcție de rezultatele măsurătorilor, poți stabili ce tip de corp ai:

 

 • În formă de pară: dacă șoldurile tale sunt foarte late, mai mari în volum decât talia și zona bustului;
 • În formă de măr: dacă talia ta este mai lată decât șoldurile și la fel de lată sau aproape la fel de lată ca bustul;
 • În formă de clepsidră: dacă zona sânilor și cea a șoldurilor sunt similare, iar talia este foarte îngustă;
 • În formă de banană (sau dreaptă): dacă nu există diferențe notabile între zona bustului, cea a taliei și cea a șoldurilor.

 

 1. Pregătește-ți corpul

 

În primul rând, înainte să pleci spre mall, la shopping, pregătește-te. Dacă te însoțește o prietenă și vrei să-i mai ceri și părerea, epilează-te înainte.

 

Atenție: Probează costumele de baie peste lenjeria ta de corp și, neapărat, spală-le înainte de a le purta prima dată.

 

 1. Alege culorile și materialele astfel încât să îți evidențieze atributele fizice și să ascundă defectele

 

Secretul unui costum de baie bine ales este să atragă atenția asupra celei mai frumoase părți a trupului tău. Acest lucru te va ajuta să capeți mai multă încredere în tine. Iată câteva sfaturi despre cum poți obține acest lucru:

 

 • Ca să pui în evidență o parte a corpului tău, alege o culoare puternică sau un costum de baie cu model;
 • Ca să ascunzi un defect, alege un material într-o singură culoare;
 • Dacă ai pielea deschisă, alege costume de baie negre, violet închis, albastru sau în tonuri de maro;
 • Dacă ai pielea mai închisă, culorile puternice te vor pune cel mai bine în evidență;
 • Pentru a adăuga volum în zona bustului sau a șoldurilor alege ceva cu volănașe;
 • O alegere întotdeauna bună este să porți, de exemplu, un sutien viu colorat, care să-ți pună decolteul în valoare, și un slip într-o singură culoare, închisă, care să ascundă niște șolduri mai voluminoase.

 

 1. Alege croiala potrivită

 

 • Un costum de baie întreg ascunde foarte bine o talie voluminoasă. Alege unul închis la culoare;
 • Un costum de baie în stilul anilor ‘40, cu un slip cu talie înaltă, va ascunde și el la fel de bine talia. De preferat, acesta trebuie să fie tot într-o culoare închisă;
 • Un tankini îți va pune foarte bine talia în evidență, lăsând la vedere o parte din aceasta. Dacă ai o talie frumoasă, dar vrei să ascunzi zona bustului sau șoldurilor, această alegere te avantajează;
 • Niște slipi mai masculini îți vor da volum soldurilor, indiferent de culoare, astfel, dacă ai un decolteu generos și vrei ca partea de jos să pară la fel de voluminoasă, un costum de baie cu un astfel de slip este alegerea potrivită;
 • Slipii cu talie înaltă alungesc picioarele. Dacă ești minionă, aceștia te vor avantaja;
 • Cupele triunghiulare scot bustul în evidență. Însă poți atrage atenția spre zona decolteului și înlocuind sutientul un ceva special, ca un top frumos brodat;
 • Dacă ai sânii mici, un sutien care se leagă în față îi va apropia, oferindu-le volum;
 • Sutienele tip bandană, mai sport şi dintr-o bucată, sunt perfecte pentru siluetele de tip pară. Dacă le alegi cu volănașe, aceste vor oferi volum bustului.

 

 1. Alege costumul de baie în funcție de ce plănuiești să faci

 

Dacă pleci într-un concediu relaxant, în care să stai zi lumină pe un prosop, să citești și să te bronzezi, atunci un bikini la modă, șic și finuț reprezintă alegerea potrivită. Dacă se anunță un concediu-aventură, în care, de exemplu, să faci și surf, va trebui să optezi pentru ceva sport, cu suport. Asta dacă vrei să eviți situațiile jenante.

 

 1. Cere ajutor de la un specialist

 

Dacă ai încercat să faci cumpărături de una singură și nu ai găsit nimic care să-ți placă, cere ajutor în magazin. În general, asistenții sunt mai mult decât amabili și gata să te îndrume spre alegerea potrivită. Fii deschisă, spune-le exact ce îți place și nu îți fie teamă să le dai feedback. Cel mai probabil, vei merge acasă cu mai multe modele drăguțe.

 

Așadar, arsenalul de costume de baie poate fi ușor îmbunătățit cu modele noi, la modă și de calitate, pentru ca tu să te simți cât mai bine în pielea ta. Iar dacă bugetul este o problemă, un credit rapid cu buletinul, înainte de concediu, o rezolvă imediat.

 

Sursă foto: Shutterstock.com