Alege o cremă antirid în funcție de vârstă!  

25 de ani  este vârsta la care ar trebui să începi să folosești creme care previn apariția ridurilor, mai ales dacă fumezi sau stai mult la soare și nu folosești întotdeauna creme cu factor de protecție solară. Altfel, pielea va îmbătrâni prematur.  

După 30 de ani, e timpul să cauți creme care duc la refacerea colagenului, iar după 40 de ani, deja poți introduce un ser antirid în rutina ta zilnică de frumusețe.  

E important să alegi o cremă antirid potrivită vârstei, deoarece dacă ești tânără și cumperi un produs pentru 50+, acesta nu va fi tolerat de piele, ba chiar poți face o reacție alergică, din cauza ingredientelor active foarte puternice.  

Citește și – De la ce vârstă trebuie să folosești crema antirid?  

Cum alegi o cremă antirid în funcție de tipul de ten? 

Pe lângă ingredientele antirid pe care trebuie să le aibă, crema trebuie aleasă și în funcție de tipul de ten. Înainte de a te preocupa de apariția sau diminuarea ridurilor, fii atentă ca tenul tău să fie sănătos și îngrijit corespunzător. 

Dacă ai tenul normal, ești o fericită! Probabil că ești încă tânără, deoarece, odată cu vârsta, tenul începe să se confrunte cu diverse probleme cauzate de expunerea la soare, de factori de mediu nocivi, de stres sau oboseală. Așadar, dacă nu ai nicio problemă cu tenul, ia în calcul vârsta când optezi pentru o cremă antirid.  

Dacă ai tenul gras, caută produse care închid porii, matifiante, de reglare a sebumului.  

Dacă ai tenul mixt (tendință de îngrășare în zona T – frunte, nas, bărbie, iar în rest tendința să fie uscat), specialiștii recomandă produse de îngrijire diferite pentru fiecare zonă.  

Dacă ai tenul uscat, ai nevoie de creme ultrahidratante și de produse cremoase de demachiere. Nu folosi loțiuni tonice sau astringente, care vor duce la o uscare mai accentuată a tenului.  

Dacă ai tenul sensibil, primul lucru pe care ți-l recomandăm este să alegi un produs dermatocosmetic din farmacie. Ideal ar fi să faci și o vizită în cabinetul unui medic dermatolog, pentru a-ți recomanda produse de îngrijire în funcție de problemele tenului. 

Citește și – Top 10 sfaturi de frumusețe pentru sănătatea pielii

Remedii naturale antirid

Folosește ulei de cocos pe zonele afectate de riduri sau măști faciale din albuș de ou. Află mai multe remedii naturale și cum să folosești ingrediente din articolul  Uită de riduri! Alege măști de față naturale și uleiuri cu efect antirid.

Foto: 123rf

Citește și – Măști de față care șterg oboseala